Stiri Cupa României Feminin

Dragan Petricevic: „Văd acest meci ca pe o sărbătoare a baschetului timișorean”

Dragan Petricevic: „Văd acest meci ca pe o sărbătoare a baschetului timișorean”

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara primește vizita formației Spisski Rytieri miercuri, 12 octombrie, în cel de-al treilea meci din Alpe Adria Cup, competiție în care „Leii din Banat” și-au câștigat precedentele jocuri.

Dragan Petricevic a vorbit pentru site-ul oficial al clubului din orașul de pe Bega înaintea acestui duel găzduit de Sala Sporturilor „Constantin Jude”, fiind primul meci de cupe europene la Timișoara după un deceniu:

„Văd acest meci ca pe o sărbătoare a baschetului timișorean, dacă mai putem vorbi despre importanța baschetului timișorean, căci văd că este cam a patra, a cincea opțiune în preferințe. Este primul meci în cupele europene după aproape zece ani și este primul joc de baschet în cupele continentale. pentru actuala administrație a clubului. Dacă peste două luni și ceva, Timișoara urmează să fie Capitală Europeană a Culturii, baschetul vrea să aducă Timișoara în atenția Europei, din punct de vedere sportiv, într-un fel de avanpremieră. Din punct de vedere cultural, este adusă de mult timp, dar din punct de vedere al baschetului nu a fost cazul. În felul acesta văd și trăiesc acest meci, ca pe o sărbătoare. Să știți că am scos costumul din dulap, dar până miercuri trebuie să mănânc doar broccoli și sparanghel, ceea ce totuși nu este dramatic.”

„Spisski pare a fi formația cea mai solidă din punctul de vedere al lotului și experienței”

Acesta a făcut o caracterizare a formației din Slovacia, Spisski Rytieri urmând să debuteze în acest sezon al Alpe Adria Cup cu ocazia deplasării de la Timișoara:

„Eu o consider a fi cea mai puternică echipă din grupă. Iar grupa, așa cum a afirmat directorul de competiții al Alpe Adria, Marek Imre, este una a morții, Death Group, deci vă puteți imagina că toate echipele pot crea probleme, te pot și învinge în orice moment. Spissky pare a fi formația cea mai solidă din punctul de vedere al lotului și experienței.

Spisski are trei jucători din naționala Slovaciei, printre care un pivot de 2,23 metri, Michael Fusek, care a pus mari probleme într-un meci cu Serbia, din calificările la Campionatul Mondial, în februarie anul acesta. Chiar va fi un regal baschetbalistic și îmi doresc să avem o sală cât mai populată. De mult timp m-am învățat să nu mai vorbesc despre sală plină la Timișoara, dar să o avem cât de cât plină ca publicul să transmită energia de care avem nevoie.”

Tehnicianul a spus la final că oboseala se resimte în special datorită deplasărilor:

„Echipa resimte oboseala. Nu este vorba doar despre meciuri, ci și despre deplasări. Mai în glumă, mai în serios, ca în orice instituție publică, trebuie să facem un raport de activitate lunar. În ultimul raport, am scris câte ore am petrecut în autocar, din care câte ore nocturne, am omis doar să scriu câte ore ne-a plouat pe drum. Este o meserie pe care ne-am asumat-o cu toții, nu e o problemă. Călătoriile nocturne, până la 4-5 dimineața, nu sunt o noutate și nu le avem numai noi, dar s-au adunat: drum până în Croația și drum înapoi, drum până la Mediaș și întoarcerea, la fel la București și se simte oboseala. Pe lângă asta mai este și problema antrenamentelor. Nu te poți antrena doar pentru următorul meci, mai ai nevoie de ședințe în care să repari sau chiar să schimbi anumite lucruri în jocul tău, pentru că intervine scouting-ul și adversarii încep să-ți cunoască schemele.”

Meciul de la Timișoara are loc miercuri, 12 octombrie, de la ora 18.30 și o să fie transmis pe Facebook TV Timișoara și YouTube Baschet SCM Timișoara.

*foto: Facebook Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!