Stiri Cupa României Feminin

Duelul orgolilor. Arad - Satu Mare

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
04.12.2012

Cupa României

Sferturile de finală

manșa tur

Marți, ora 19:00

  Fișa meciului  

De câţiva ani Univ Goldiş ICIM Arad şi CSM Satu Mare au oferit spectacol la fiecare duel direct, fie în campionat, fie în Cupa României. Miza duelurilor a fost tot timpul una importantă. Echipele au “furat”, rând pe rând, una alteia rezultate care s-au dovedit a fi ulterior decisive. Şi în acest sezon se anunţă dueluri pasionante între cele 2 adversare. Deocamdată este 1-0 pentru Satu Mare, după succesul din campionat.

Marţi, de la ora 19:00, la Arad, se scrie un nou episod, de data aceasta în turul sferturilor din Cupa României la baschet femin. Față în față se întâlnesc două dintre cele 3 echipe care au pierdut doar o singură dată în acest sezon. Dacă Satu Mare a fost învinsă de Târgoviște, ICIM-ul a pierdut chiar în compania formației sătmărene, meciul contând pentru campionat.

Și în confruntările antrenioare, echilibrul persistă, ambele echipe împărțindu-și victorile câte 12 de fiecare. Este de aşteptat o confruntare echilibrată în care cine va greși mai puțin va avea de câștigat. Ultimele 3 meciuri, Satu Mare a obținut 3 victorii consecutive împotriva echipei de pe Mureș și vine cu un moral bun după victoria din campionat. De partea cealaltă, Aradul vrea să demostreze că formează o echipă și au puterea de a învinge pentru a se califica mai departe.

Armele de bază din cele două tabere sunt Chrissy Givens pentru Arad și Lucas Italee pentru Satu Mare. Ambele provin din baschetul american și sunt atuurile celor două formați care își pun speranța că le vor ajuta pentru a obține o victorie importantă.

Dacă comparăm statistica, sătmărencele au procentaje mai bune la aruncările de 2 puncte (52.4% față de 50.7% al adversarelor) dar și la cele de 3 puncte (33.9% iar ICIM-ul are 31.8%). La recuperări, formația arădeană stă mai bine având o medie de 38 de recuperări pe meci față de 34.5 ale echipei din Satu Mare.

Având în vedere ca în Cupa României se joacă în două manse tur-retur, orice punct va conta și diferența cu care o echipă va câștiga meciul acesta poate să conteze decisiv pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României.

Partida dintre ICIM Arad și CSM Satu Mare va fi arbitrată de Faur Alin Mircea și Bukuresti Laszlo iar observator de joc va fi Burcezan Radu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • suporter84 :

    asta e buna
    ce mare duel pe noi nu ne-a interesat cupa

    cu 11 ani în urmă (15.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!