Stiri Cupa României Feminin

Echipa feminină de la CSM Târgu Mureș va fi pregătită de Ionel Brustur

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.08.2018

Noul Club Sportiv Municipal Târgu Mureș va porni în noul sezon cu echipe în ambele campionate de seniori. La feminin se va merge pe românce, cu multe dintre fetele care au încheiat campionatul trecut alături de Sirius. Ionel Brustur va conduce echipa în primul sezon.

CSM Târgu Mureș a primit în luna iunie afilierea provizorie la Federația Română de Baschet. Conform deciziilor din mai, un club afiliat provizoriu se poate înscrie în campionat și va fi repartizat în grupa C (B în cazul întrecerii feminine), dar nu va avea dreptul să acceadă în grupa 1-8 de play-off. Rămâne de văzut care va fi, până la urmă, configurația întrecerii feminine, după ce federația a suspendat formalitățile referitoare la organizarea LNBF până la sfârșitul acestei luni. Noua formație feminină din Târgu Mureș va începe din grupa a doua dacă aceasta va exista.

BC Sirius a reprezentat orașul Târgu Mureș în Liga Națională de Baschet Feminin în ultimele două sezoane. Ionel Brustur a condus Sirius în ultimul sezon și va fi antrenor și la noua echipă. Acesta va antrena a treia prim-divizionară feminină din Târgu Mureș, după ce a fost și pe banca celor de la Nova Vita. Manager va fi Istvan Kiss.

La CSM Târgu Mureș vor fi și patru jucătoare noi pe lângă fetele pe care Brustur s-a bazat în stagiunea precedentă la Sirius: Bianca Voica, Mihaela Maxim, Georgiana Plăvițu și Gabriela Măgurean. Voica și Maxim au fost coechipiere și la Universitatea Cluj-Napoca în ultimele două sezoane, jucând finala LNBF în 2017.

Bianca Voica are 27 de ani și are deja multe sezoane la activ în primul eșalon. La Cluj a avut medii de 2.2 puncte, 1.2 recuperări, 0.8 pase decisive și 14:23 minute/meci în 24 de partide din campionat. A mai evoluat în prima ligă la CET Govora, CSU Alba Iulia sau CSM Satu Mare.

Mihaela Maxim se încadrează și la regula U23 (pentru prima repriză), având 22 de ani. A jucat până acum doar la Universitatea Cluj-Napoca în Liga Națională, începând din 2014. A intrat în 14 meciuri în campionatul trecut, cu medii de 3:50 minute și 0.6 puncte.

Georgiana Plăvițu se alătură celor de la CSM Târgu Mureș, după ce a jucat pentru CSU Alba Iulia în finalul campionatului trecut. A avut medii de 1.1 puncte, 1.4 recuperări și 1.5 pase decisive în 8 partide din LNBF, cu 11:01 minute/meci. Fundașul de 25 de ani a evoluat în prima ligă pentru CET Govora, Olimpia Brașov, Universitatea Cluj-Napoca, CS Nova Vita Târgu Mureș, CSM CSS Craiova și CSU Alba Iulia.

Gabriela Măgurean, tot de 22 de ani, a jucat în a doua parte a sezonului trecut pentru Phoenix Constanța, în liga secundă. În stagiunea 2016-2017 a evoluat pentru CS Politehnica Iași, în Liga Națională. Atunci a intrat în 16 meciuri din campionat, cu medii de 20:08 minute, 3.3 puncte și 3.3 recuperări. A mai evoluat de-a lungul carierei pentru Olimpia București, Olimpia Brașov, Danzio Timișoara și Universitatea Cluj-Napoca.  

CSM Târgu Mureș se va baza pe fetele care au încheiat sezonul trecut alături de Sirius, printre care și căpitanul din final, Kata Meszaros. Pivotul de 28 de ani a jucat în ultimele două sezoane la BC Sirius, iar în perioada 2013-2015 a evoluat pentru fosta prim-divizionară din Târgu Mureș, CS Nova Vita. A mai jucat câteva sezoane la Universitatea Cluj. A intrat în 15 partide din campionat în stagiunea precedentă și avut medii de 10.5 puncte, 3.3 recuperări, cu 7.9 eficiență în 25:36 minute/meci.

Alina Pop și Antonia Radu continuă și ele în Liga Națională alături de formația din Târgu Mureș. Cele două jucătoare sunt eligibile în continuare pentru regula U23. Pop apare cu 17 meciuri jucate în ultimul campionat pe statistica federației, cu aproape 27 de minute/meci. Mai are medii de 4.4 puncte, 4.1 recuperări și 1.5 pase decisive, pentru 5.1 eficiență medie. Radu a intrat în 12 meciuri din ultimul campionat, cu medii de 19:06 minute, 3.1 puncte, 2.6 recuperări și 0.8 pase decisive pentru 1.8 eficiență medie. Vom reveni și cu restul componentelor noii echipe de la Târgu Mureș.

*foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!