Stiri Cupa României Feminin

Echipele de baschet ale clubului Prometey se mută în Cehia și Bulgaria

Echipele de baschet ale clubului Prometey se mută în Cehia și Bulgaria

Volodymyr Dubinskiy, președintele clubului Prometey, a anunțat că, din motive de siguranță, va muta echipele de baschet în Cehia și Bulgaria, pentru o perioadă de două săptămâni. Decizia a fost provocată de situația politică instabilă din Ucraina.

În ultimele luni de zile, știrile cu privire la un eventual atac al Rusiei asupra Ucrainei s-au răspândit din ce în ce mai mult și au acaparat atenția presei internaționale. Conflictele de la graniță s-au intensificat în zilele trecute, armata rusă a început să facă niște exerciții militare, iar situația s-a complicat.

Drept consecință, Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, le-a cerut cetățenilor americani să părăsească țara „acum”. Mai mult decât atât, ultimele știri din Der Spiegel susțin că „CIA are informații conform cărora Rusia va ataca Ucraina pe 16 februarie”.

Din aceste motive, Ucraina trece printr-o perioadă de instabilitate, manifestată și în domeniul sportiv. Majoritatea baschetbaliștilor străini din campionatul ucrainean sunt americani iar, conform lui Oleksandr Proshuta, echipele încearcă din greu să îi convingă pe americani să rămână în țară.

Deja o parte din jucători au părăsit țara situată la nord de România, fapt ce l-a provocat pe Volodymyr Dubynsky să ia o decizie radicală. Timp de două săptămâni, echipa masculină de baschet a lui Prometey va fi mutată în Cehia, iar cea feminină se va pregăti în Bulgaria. Pentru cele două grupări urmează jocuri importante în Basketball Champions League și EuroCup Women.

Antrenorul principal al lui Prometey este Ronen Ginzburg, tehnician cu cetățenie israeliană și cehă, care a pregătit-o timp de șapte sezoane pe CEZ Nymburk. De asemenea, Ginzburg este antrenorul naționalei Cehiei, astfel că mutarea echipei de seniori în această țară are foarte multă logică.

În 3 martie, BC Prometey ar trebui să primească vizita lui U-BT Cluj-Napoca, în Kiev, iar, conform lui Proshuta, Dubinskiy speră că acest joc se va putea desfășura așa cum a fost planificat. Ucrainienii au început cu dreptul faza Top 16 a BCL, câștigând partidele cu Unicaja Malaga (70-69) și Filou Oostende (91-87).

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!