Stiri Cupa României Feminin

Ellen Nystrom, MVP-ul finalei din Campionatul Suediei, sosește la Sepsi-SIC

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.07.2023

Ellen Nystrom, MVP-ul finalei din Campionatul Suediei, sosește la Sepsi-SIC

Campioana din Liga Națională de Baschet Feminin în ediția 2022/23 a anunțat în mod oficial prima noutate în rândul jucătoarelor străine, în această vară. Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a înțeles cu Ellen Nystrom, o baschetbalistă suedeză în vârstă de 29 de ani care poate evolua pe pozițiile 4/5.

În ultimele trei sezoane, Nystrom a jucat în țara natală, la Lulea Basket, alături de care a câștigat două titluri în competiția internă. În sezonul anterior, ea a fost numită și MVP al finalei câștigate împotriva baschetbalistelor de la Sodertalje, cu scorul de 3-1 la general.

În sezonul 2022/23, Nystrom a evoluat în 29 de partide în care a avut medii de 12.2 puncte, 4.3 recuperări și 3.9 pase decisive. De-a lungul carierei sale la nivel de profesioniști, ea a mai jucat doar în Spania, la IDK Euskotren. Ellen este absolventă a Universității Colorado State.

Ellen Nystrom este cel de-al treilea transfer realizat de Sepsi în această vară, după ce gruparea din Sfântu Gheorghe a reușit să le aducă și pe Rebeca Lipovan și Veatriki Akathiotou, sportiva cipriotă cu cetățenie română. De asemenea, campioana en-titre a reușit să le păstreze pe Bethy Mununga, Ștefania Cătinean, Daria Toma și Lana Mikes.

*foto: luleabasket.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!