Stiri Cupa României Feminin

EuroBasket Women 2013 - Duelul Matic-Vulic vs Jones adjudecat de Marea Britanie

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.06.2013

 

Eurobasket Women 2013 a demarat sâmbătă (15.06), cu victoria Marii Britanii asupra Serbiei. Partida s-a jucat la Trelaze, fiind transmisă la DigiSport.

Britanicele au început mai bine și au profitat de lipsa de inspirație pe faza ofensivă a adversarului pentru a se desprinde la 18-13. Ambele protagoniste au jucat mult mai precis din punct de vedere ofensiv, dar Marea Britanie s-a menținut la conducere. La jumătatea meciului tabela de marcaj indica scorul de 41-38.

În debutul reprizei a doua formația ex-iugoslavă a trecut la conducere, realizând un parțial de 21-11 în secvența a 3-a. Sfertul decisiv a început cu trei reușite pentru britanice și scorul s-a strâns la un singur punct. Se merge cap la cap, orice reușită a sârboaicelor găsindu-și răspunsul. Mai mult, britanicele reușesc să se instaleze la conducere, scor 67-65, cu trei minute rămase de jucat. De aici și până la terminarea partidei, Marea Britanie a gestionat avantajul și s-a impus cu scorul de 76-68.

Azania Stewart a avut 13 puncte, 4 recuperări, Stephanie Gandy a adăugat 13 puncte, iar Johannah Leedham a terminat cu 10 puncte, 9 recuperări pentru Marea Britanie. În replică, Jelena Milovanovic a totalizat 19 puncte, 4 recuperări, Ana Dabovic a dăugat 17 puncte, iar Ines Ajanovic a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru Serbia.

În cadrul acestui meci au fost implicate trei jucătoare care au legături cu România. Ivanka Matic (Târgoviște) a avut 6 puncte, 3 recuperări în 18 minute de joc, iar Bojana Vulic (ex-Târgu-Mureș) a avut o pasă decisivă și două posesii pierdute în 5 minute de joc pentru Serbia. De cealaltă parte, Georgia Jones (Cluj) a fost una dintre cele două jucătoare britanice care nu au fost folosite în acest meci.

În celălalt meci al Grupei C, Letonia întâlnește Franța.

Într-un alt meci deja disputat, în Grupa A, Muntenegru a învins Slovacia cu scorul de 77-64. 

Foto: fibaeurope.com 

1 comentariu la aceasta stire:
  • geo x :

    comentatori
    Felicitari televiziuni digi ca transmit integral meciurile dar comentatori -uni dintre ei-lasa de dorit si ma refer la PARAMGHELIA care a comentat meciul ITALIA-SUEDIA CEL CARE ESTE ASA DE SLAB PREGATIT IN CEA CE PRIVESTE REGULAMENTU SI CEL CE COMENTEAZA AIUREA UNELE SEMNALIZARI ALE ARBITRILOR NECUNOSCIND REGULAMENTUL SI DIND INTERPRETARILE PROPRII.
    Ca sa nu mai vrb ca a culminat cu prostia de a spune ca avem si noi delegata o arbitra care inca nu a intrat in joc ,ea FABIANA caci de ea este vrb fiind delegata sa oficieze chiar la jocul pe care-l comenta ,asta spune multe in privinta comentatorului ma intreb oare unde l-au gasit si ma mai intrb atunci cind ii angajeaza nu sunt testati ce intrbari li se pun la interviurile pt angajare sau cei ce fac parte din comisia de angajare au si ei o pregatire precara

    cu 10 ani în urmă (16.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!