Stiri Cupa României Feminin

EuroChallenge - Adversari: Szolnok câştigă în disputa pentru poziţionare în faza a doua a campionatului maghiar

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.09.2012

Federaţia Maghiară de Baschet a luat o hotărâre, în cursul zile de vineri (14.09), prin care a iritat mare parte a publicului consumator de baschet din ţara vecină. În cadrul unei şedinţe desfăşurate în cursul acestei dimineţi, s-a decis ca Szolnok Olaj KK să înceapă faza a doua a următoarei ediţii de campionat cu acelaşi număr de puncte precum prima clasată la încheierea primei faze.

Ediţia 2012/13 a campionatul de baschet masculin din Ungaria va avea un sistem de desfăşurare schimbat faţă de precedentele. Echipele angrenate în primul eşalon vor juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manşă. La această prima fază nu va lua parte Szolnok, echipă ce beneficiază de un wild card pentru Liga Adriatică.

Însă, campioana în exerciţiu a Ungariei va intra în competiţie în faza a doua a întrecerii, alături de primele cinci clasate la încheierea primei faze. Problema este că Szolnok va primi trei puncte în clasamentul fazei a doua înainte de a disputa vreun meci în ediţia de campionat 2012/13.

Acelaşi punctaj îl va avea câştigătoarea primei faze. Locurile 2 şi 3 vor primi câte două puncte, iar poziţiile 4 şi 5 vor avea câte un punct în clasament la startul fazei a doua.

Forul de specialitate din Ungaria a analizat solicitarea celor de la Szolnok de a schimba punctajul acordat campioanei în exerciţiu la startul fazei a doua după ce iniţial s-a decis ca Szolnok să primească 3 puncte, dar puntajul celorlalte echipe avea să fie altul. Astfel, locul 1 ar fi avut 6 puncte, locul al 2-lea primea 5 puncte, iar echipa clasată a 3-a ar fi primit 4 puncte. Cu alte cuvinte Szolnok ar fi început faza a doua de pe locul al 4-lea, cu un handicap de trei puncte faţă de locul 1. Ar fi fost un deficit greu de recuperat pentru Szolnok în condiţiile în care în faza a doua fiecare echipă dispută doar zece meciuri.

Reacţiile nu au întârziat să apară. Dacă până în prezent cluburile rivale nu au prezentat un punct de vedere oficial, susţinătorii tuturor celorlalte echipe maghiare creditate cu şanse la un loc în partea superioară a clasamentului se declară revoltaţi şi nedreptăţiţi de hotărârea de azi a federaţiei maghiare.

Szolnok Olaj KK a câştigat titlul de campioană a Ungariei în ultimii doi ani. De asemenea, a cucerit şi cupa naţională în 2011, respectiv 2012. În plus, s-a calificat la turneul final al FIBA EuroChallenge - ediţia 2011/12, pe care l-a şi găzduit. Trupa pregătită de către Por Peter, care l-a achiziţionat în această vară pe Calvin Watson (ex-BC Mureş) este prezentă la Mediaş, unde va juca în compania lui BCM U Piteşti, respectiv a lui Gaz Metan Mediaş sau SCM U Craiova. Mai mult, maghiarii vor da piept cu CSM Oradea la finele săptămânii următoare. Szolnok face parte din aceeaşi grupă cu BC Timişoara în sezonul regulat al FIBA EuroChallenge - ediţia 2012/13.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!