Stiri Cupa României Feminin

Euroliga feminină - CSM Târgoviște învinge pe Kosice și se califică în optimi

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.02.2013


72-64

4-8 Euroliga feminină 9-3

CSM Târgoviște a învins pe Good Angels Kosice, scor 72-64, în meciul decisiv din sezonul regulat al Euroligii feminine de baschet - ediția 2012/13. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport 3. Pe sferturi: 21-13, 16-12, 13-22 și 22-17. Grație acestui rezultat campioana României este calificată în optimile de finală ale Euroligii feminine la prima participare în această întrecere.

Nini a început partida în formula Ajavon, Stoenescu, Mărginean, Robbins și Matic. În schimb, Kosice a intrat în teren cu Kulichova, Kupcikova, Bojovic, Quigley și Pierson.

Primul coș poartă semnătura Ancuței Stoenescu, din afara semicercului. Replica vine imediat din partea Kupchikovei. Kosice preia conducerea spre sfârșitul celui de-al 3-lea minut de joc. Mărginean înscrie din zero grade, iar Matic izbutește un coș cu fault de pe pivot pentru a duce scorul la 8-7 în favoarea gazdelor. Cele două protagoniste merg cap la cap, egalitatea consemnându-se de mai multe ori. Gabi Mărginean marchează de mai multe ori din acțiune. Claudia Pop întră în locul Ancuei Stoenescu și punctează pe pătrundere, iar Mărginean duce scorul la 19-13 în minutul 8, când Kosice solicită timp de odihnă. Mărginean înscrie din nou și ajunge la 10 puncte marcate, însă comite două greșeli personale pe o singură acțiune. Kosice ratează din toate pozițiile și aruncă la mare distanță de coș, iar la capătul primei secvențe scorul era 21-13.

Sfertul al doilea începe cu reușita de la distanță a Claudiei Pop, respectiv cu Maja Miljkovic pe parchet. Echipa din Slovacia continuă să rateze atât de la distanță cât și de sub coș, după recuperare ofensivă. Târgoviște se apără agresiv și acest lucru împiedică adversarul să înscrie din acțiune. Robbind punctează și duce scorul la 27-15, în minutul 14. Kulichova marchează, după recuperare ofensivă, primul coș din acțiune al lui Kosice. Vizitatoarele se apără avansat, iar acest lucru este sancționat de către Târgoviște, prin Ajavon, care o servește perfect pe Tikhonenko. Gazdele joacă extrem de inteligent pe faza ofensivă și duc mingea sub coș, de unde punctează Matic. Târgoviște lasă descoperit semicercul, iar Quigley pedepsește prompt. Mărginean revine pe parchet și punctează imediat. Kosice se apără în sistem zonă, iar Târgoviște ratează de la distanță. Ajavon demonstrează o mostră de îndemânare pe finalul reprizei, finalizând pe pătrundere, respectiv pe contraatac după o intercepție curată. Astfel, la jumătatea meciului scorul era de 37-25 pentru CSM Târgoviște.

Repriza a doua demarează cu reușita lui Pearson, urmată de cea a lui Krivacevic. Răspunsul vine de la Jillian Robbins, pe pătrundere. Mărginean punctează de la linia de pedeapsă, însă același lucru îl face și Plenette Pierson. Aceeași jucătoare finalizează după blocaj-ieșire, dar Târgoviște punctează prin Matic, de pe pivot. Mărginean comite a 3-a greșeală personală în minutul 26 al partidei și o trimite la linia de pedeapsă pe Kulichova. Lacy înscrie în tranziție și scorul devine 45-39, moment în care Florin Nini solicită timp de odihnă. Acesta cere să nu se arunce de trei puncte, însă la prima acțiune după reluarea jocului Robbins transformă de la distanță. Sverrisdottir răspunde cu aceeași monedă. Stoenescu aruncă tot de la distanță, însă imprecis. Târgoviște joacă în același timp cu Miljkovic și Ajavon, iar Huțanu este trimisă pentru prima dată în teren pemtru a o odihni pe Robbins. Miljkovic interceptează și punctează la celălalt capăt al terenului. Kulichova înscrie în tranziție ofensivă, iar la cîteva secunde Lacy marchează după intercepție în jumătatea adversă de teren. Miljkovic comite abatere de pași pe ultima posesie a Târgoviștei și scorul la intrarea în sfertul decisiv era de 50-47 pentru campioana României.

Târgoviște intră în teren cu Ajavon, Stoenescu, Mărginean, Huțanu și Tikhonenko la prima posesie din actul decisiv. Gazdele marchează primele trei puncte, toate de la linia de pedeapsă. Ajavon finalizează cu mâna stângă pe o pătrundere la capătul unei acțiuni în tranziție și scorul devine 55-47 în minutul 32 al partidei. Quigley înscrie din spatele semicercului, iar Krivacevic echilibrează de la semidistanță. Ajavon pătrunde din nou folosindu-se de driblingul său și menține un avantaj de cinci lungimi pe tabela de marcaj. Mărginean înscrie pe contraatac din serviciul aceleiași Ajavon și scorul devine 51-54 în minutul 34, moment în care formația oaspete cere timp de odihnă.
Robbins o blochează pe Pierson, cea din urmă revenită pe parchet după timeout. Quigley comite abatere de pași. Mărginean ajunge la linia de pedeapsă și mărește ecartul la nouă puncte. Pierson joacă unu la unu și finalizează impecabil. Kupcikova înscrie pe o acțiune colectivă de efect a lui Kosice. Robbins răspunde din trei secunde. Mărginean ratează tripla și scorul se strânge la cinci lungimi grație liberelor lui Pierson. Robbins se luptă exemplar și obține recuperarea defensivă, fiind faultată și trimisă la linia de pedeapsă. Aceasta ratează liberele, dar Matic recuperează ofensiv, însă și ea irosește șanse de a desprinde Trgoviștea la șapte puncte cu două minute înainte de final. Lacy reduce din handicap de la linia de pedeapsă. Târgoviște termină meciul cu Ajavon și Miljkovic în teren, dar Tikhonenko împarte liberele. Robbins recuperează ofensiv și Miljkovic ajunge la linia de pedeapsă pentru a duce scorul la 68-62. Campioana României se apără excelent și își păstrează sângele rece la linia de pedeapsă pentru a câștiga cu scorul de 72-64.

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara fernando_feru :

    Targoviste !
    FELICITARI Targoviste ! Ne-ati facut mandri ca suntem romani !

    cu 11 ani în urmă (06.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Performanţă
    Asta performanţă adevărată! Felicitări şi succes în continuare!

    cu 11 ani în urmă (06.02.2013) Raspunde
  • Bala Valentin :

    Superb!
    Ceea ce a realizat CSM Targoviste este ceva unic in baschetul romanesc din ultimele doua decenii. Orice victorie in fazele urmatoare ale Euroligii e un enorm plus de imagine pentru sportul cu mingea la cos din tara noastra! Felicitari fetelor din lot! Felicitari, Florin Nini! Felicitari, Gabi Boriga! Tot respectul nostru pentru voi!

    cu 11 ani în urmă (06.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!