Stiri Cupa României Feminin

Euroliga feminină - Eșec pentru campioana României în fața lui UE Sopron

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.01.2013

57-65

3-7 Târgoviște 3-8

CSM Târgoviște a pierdut meciul cu Uniqa Euroleasing Sopron, scor 57-65, contând pentru etapa a 12-a în sezonul regulat al Euroligii feminine de baschet. Meciul, transmis în direct la DigiSport 2, a consemnat ratarea unei șanse foarte bune pentru campioana României de a avansa în optimile de finală ale competiției la prima participare. 

Sopron a început mai bine partida marcând primele coșuri din acțiune. Ambele protagoniste au avut dificultăți la finalizare, însă Târgoviște nu a înscris din acțiune în primele patru minute de joc efectiv. Florin Nini se vede obligat să ceară timp de odihnă ca urmare a acestei situații. Nici după reluarea jocului Târgoviște nu izbutește să puncteze. Maghiarele punctează și scorul devine 12-2 în minutul 7. Ksenia Tikhonenko marchează primul coș din acțiune al echipei gazdă în al 8-lea minut de joc. Mărginean a izbutit un coș cu fault, însă Jelena Milovanovic marchează din acțiune secvența inaugurală se încheie cu scorul de 18-9.

Tikhonenko marchează primul coș al sfertului al doilea, dar replica vine de la Zsovar. Jocul campioanei României suferă în ambele faze, cu precădere pe cea ofensivă, iar diferența crește la 13 lungimi după tripla aceleiași Milovanovic. Stoenescu înscrie pentru prima oară în acest meci la a 5-a aruncare. Urmează Mărginean la finalizare într-o perioadă în care Sopron a avut dificultăți la fel de mari precum adversara ei la finalizare. Totuși, Krnjic sparge gheața și menține un avantaj considerabil pentru reprezentanta Ungariei. Târgoviște nu poate marca din aruncare, majoritatea încercărilor de la semidistanță și distanțăă fiind imprecise. Ultimul coș al gazdelor în prima repriză este semnat Matic, dar Johnson răspunde pentru formația maghiară și la jumătatea meciului scorul era de 35-23.

Shenise Johnson marchează la prima fază de joc din repriza a doua și devine liderul marcatoarelor în acest joc. Americanca comite a 4-a greșeală personală în minutul 22 al partidei și este retrasă pe bancă. De asemenea, se fluieră fault tehnic împotriva americancei, aceasta fiind descalificată. Echipa maghiară este în penalizare la un moment în care Târgoviște nu avea niciun fault. Târgoviște înscrie patru libere, iar apoi Miljkovic o servește pe Tikhonenko care marchează de sub coș pentru 29-37 în minutul 23, moment în care Sopron a cerut timp de odihnă. Miljkovic înscrie pe pătrundere, iar apoi Tikhonenko este servită ideal în spațiul de trei secunde. Krnjic răspunde pentru Sopron. Diferența se menține în favoarea echipei oaspete. Mărginean înscrie din afara semicercului, iar Claudia Pop aduce două puncte pe contraatac și scorul devine 38-44, în minutul 26. Holt înscrie de la semidistanță, iar apoi de sub coș, după o recuperare ofensivă a lui Sopron și diferența urcă din nou. Stoenescu aruncă de două ori de la distanță pe aceeași posesie, dar nu înscrie. Târgoviște are dificultăți la finalizare și se vede condusă cu scorul de 51-40 la intrarea în secvența decisivă.

Primul minut al sfertului 4 se scurge fără ca tabela de marcaj să se modifice. Tikhonenko transformă două libere în debutul celui de-al doilea, însă Fegyverneky răspunde cu o reușită din acțiune urmată de tripla lui Holt. Florin Nini solicită timp de odihnă, dar echipa maghiară se desprinde la 16 lungimi în minutul 35. Matic și Mărginean marchează pentru a echilibra scorul la 48-60, moment în care Sopron solicită timeout. După reluare gazdele marchează încă o dată și obțin greșeala ofensivă la Holt, iar Robbins înscrie pentru a strânge la doar opt puncte pe tabela de marcaj. Stoenescu aruncă din nou, dar mingea nu atinge instalația. Aceeași Robbins se luptă la recuperare și înscrie fiind faultată pe finalizare. Astfel, scorul devine 54-60 cu un minut înainte de final. Stoenescu marchează de la mare distanță și strânge la cinci puncte. În repriza a doua a partidei s-au consemnat câteva decizii favorabile echipei gazdă, însă în pofida acestui aspect Târgoviște nu a izbutit să revină în meci. Astfel, partida a luat sfârșit cu scorul 65-57, după liberele lui Fegyverneky. Acest deznodământ o dezavantajează pe CSM Târgoviște în eventualitatea unei egalități în doi cu UE Sopron, deoarece în tur campioana României s-a impus la cinci puncte.

Remarcate
Târgoviște - Mărginean 17 puncte, 4 recuperări, Tikhonenko 11 puncte, 9 recuperări, Matic 9 puncte, 12 recuperări.
Sopron - Milovanovic 15 puncte, 5 recuperări, Holt 11 puncte, 7 recuperări, Krnjic 11 puncte, 7 recuperări, Johnson 10 puncte, 6 recuperări.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    afara cu ......
    felicitari publicului targovistean, care nu s-a dezmintit si a scandat sloganul binecunoscut: afara cu ungurii din tara...felicitari samantarilor. vedeti ca in apropierea orasului vostru minunat, s-a deschis un restaurant, puteti comanda paprikas de lebede, nu mai trebuie sa mergeti pana Viena

    cu 11 ani în urmă (24.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @m.sandor
    lol.....

    cu 11 ani în urmă (28.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!