Stiri Cupa României Feminin

Euroliga feminină. Totul sau nimic pentru Târgoviște

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
29.01.2013

Euroliga Feminină

Miercuri (30.01)

ora 21:00

Totul sau nimic pentru campioana României la baschet feminin, CSM Târgoviște. Așa putem să caracterizăm partida de miercuri seară din Euroliga feminină, unde reprezentativa României va evolua în Franța, pe terenul formației Arras Pays d'Artois.

Pentru a obține calificarea în optimile de finală la prima participare în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa, CSM Târgoviște este obligată să câștige ultimele două jocuri din Euroligă și astfel nu ar mai depinde de rezultatele celorlalte echipe. De asemenea, dâmbovițencele pot avansa și în eventualitatea unei victorii în Franța, coroborată cu înfrângere pentru Sopron în ultimul său joc din grupă.

Târgoviștencele se deplasează în Franța cu gândul de a scrie istorie pentru baschetul românesc, fiind prima echipă românească care poate să avanseze într-o fază superioară a Euroligii la debutul ei în această competiție. Campioana României are un avantaj moral în fața adversarelor de miercuri prin prisma faptului că au câștigat partida tur disputată la Târgoviște, scor 72-64.

În etapa trecută din Euroliga feminină, dâmbovițencele au fost învinse de principala contracandidată pentru calificarea mai departe chiar la Târgoviște, formația maghiară Sopron impunându-se cu scorul de 65-57. De partea cealaltă, franțuzoaicele de la Arras au fost aproape să producă surpriza competiției, cedând la mare luptă confruntarea cu Fenerbahce Istanbul, scor 75-81. Totuși,  acestea au pierdut orice şansă de a se califica în faza următoare a competiţiei odată cu înfrângerea suferită la Istanbul.

Situația în campionat pentru Arras Pays d'Artois nu este una tocmai bună, franțuzoaicele având în acest sezon un parcurs dezastruos cu doar 4 victorii din 17 meciuri disputate, ocupând penultima poziție a campionatului francez. În ultimul meci jucat în campionat echipa condusă de Marc Silvert a reuşit să se impună în deplasare, 75-71, în faţa celor de la Mondevile.

Nu același lucru putem spune despre târgoviștence care au suferit doar o înfrângere în actuala ediție din Liga Națională de baschet feminin, situându-se momentan pe locul al treilea dar cu 2 meciuri mai puțin disputate.

Partida dintre Arras Pays d'Artois și CSM Târgoviște va avea loc miercuri de la ora 21:00, ora României.

Foto: Fiba Europe

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!