Stiri Cupa României Feminin

Experiență versus dorință!

Cosmin Negrea

Cosmin Negrea
31.10.2012

fenerbahce logo
Fenerbahce Ulker Arena
miercuri, 31 octombrie
ora 20:00

Campioana României la baschet feminin va poposi miercuri seara, începînd cu orele 20, la Istanbul, unde își va măsura forțele cu una dintre cele mai puternice echipe din baschetul feminin European, Fenerbahce, într-un meci contand pentru etapa cu numarul 2 din cadrul Euroleague Women 2012-2013.

În timp ce Fenerbahce îsi face debutul in această ediție a Euroligii, CSM Tîrgoviste se află în fața celui de-al-2-lea examen în această competiție, după ce săptămîna trecută au pierdut la limită în fața unei alte favorite Famila Schio cu 75-76.

Campioana Romîniei va face deplasarea la Istanbul cu gîndul de a șterge impresia proastă lăsată la ultimul meci de campionat de la Arad, dar și de a arăta tuturor că, în ciuda înfrîngerii din fața italiencelor de la Schio, jocul foarte bun practicat de Babkina & co nu a fost doar o întîmplare. Dikeoulakos nu se va putea baza in continuare pe serviciile lui Păscălău și Pop încă accidentate, dar cu toate acestea speră ca tînăra sa echipă să facă din nou o impresie bună la cel mai inalt nivel și în fața celui mai puternic adversar din grupă.

Echipa antrenată în acest sezon de spaniolul Roberto Iniguez are o tradiție europeană de invidiat bifînd pînă acum numai puțin de 17 sezoane europene, dintre care 8 (6 consecutive) la nivelul Euroligii acolo unde echipa antrenată de grecul de pe banca CSM-ului, Dikeoulakos, a terminat pe un binemeritat loc 4.

Citește o prezentare a Fenerbahce Istanbul!

De partea cealaltă, campioana în exercițiu a Romîniei se poate mîndri și ea cu 8 participări europene, cea mai importanta campanie înregistrîndu-se in 2010 atunci cînd echipa din vechea cetate a ajuns în sferturile de finală ale FibaCup. Pentru CSM Tîrgoviște acesta este însă primul sezon european la nivel de Euroligă.

Cele 2 formații care se vor infrunta miercuri cu începere de la orele 20 pe parchetul sălii Fenerbahce Ulker Arena s-au mai intalnit pînă acum în 2 meciuri oficiale, mai exact în ediția din 2001 a Ronchetti Cup, într-un meci contînd pentru turul 2. Ambele echipe și-au împărțit atunci victoriile. După  73-70 pentru Tîrgoviște în prima manșă, Fener s-a impus pe teren propriu cu 77-59 obținînd astfel calificarea in următoarea fază a competiției. De remarcat că singura supraviețuitoare a acelei duble manșe Florina Pașcalău a reușit atunci o dublă manșă foarte bună fiind autoare a 33 de puncte.

Meciul dintre  Fenerbahce Istanbul și CSM Tîrgoviște  va avea loc miercuri seara cu începere de la orele 20.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!