Stiri Cupa României Feminin

F4. ACS Sepsi SIC este prima finalistă a Cupei României

Valentin Todea

Valentin Todea
06.02.2016

Deținătoarea trofeului are șansa să repete performanța de anul trecut, după ce s-a impus fără probleme în penultimul act al competiției împotriva grupării din Cetatea Unirii, scor 45-65.

Alba Iulia a început întâlnirea în formula Hadzovic, Webb, Ursu, Dyer și Antic, în timp ce ACS Sepsi SIC a replicat cu un prim cinci alcătuit din Părău, Jeffery, Marshall, Thompson și Evans.

Angajamentul a fost câștigat de Sfântu Gheorghe, formație ce a deschis scorul prin Amanda Thompson, 0-2. Annemarie Părău o angajează ulterior lângă panou pe Shante Evans, cea care face 0-4. Sonia Ursu aduce primele puncte pentru Alba Iulia, 2-4. Hadzovic pătrunde în semicerc și înscrie pentru 4-6. Tyaunna Marshall recuperează ofensiv și obține coș cu fault, 4-9, pentru ca mai apoi aceeași Hadzovic să reducă din diferență prin transformarea celor două libere acordate, 6-9. Thompson punctează și ea consecutiv din dreptul liniei de fault, 6-11, în timp ce la celălalt panou înscrie Adrienne Webb de la semi-distanță, 8-11. Ursu își apropie echipa la un singur punct de adversare, 12-13. Albaiuliencele preiau conducerea prin Shawnta Dyer, 14-13. Marshall răspunde imediat din apropiere, 14-15, însă Dyer obține două libere la următoarea fază, înscriind doar una dintre ele, 15-15. Primul sfert se încheie cu un avantaj de 4 puncte în dreptul trupei din Covasna, 15-19.

Prima reușită de la mare distanță a meciului vine din partea Ancuței Stoenescu, 15-22. Karakasevic contribuie cu puncte de cealaltă parte, 17-22. Evans marchează cu o aruncare de la marginea semicercului, 17-25, iar Părău înscrie de la 3 puncte pentru 17-28. Marshall punctează prin același procedeu și scorul devine 19-32. Pauza mare vine la o diferență de 10 lungimi între adversare, 23-33.

Dyer deschide actul trei, 25-33, iar Evans își continuă forma bună și reface avantajul, 25-35. Hadzovic ia o acțiune pe cont propriu și micșorează diferența la 6 puncte, 29-35. Părău pătrunde sub panou și înscrie, 29-37. Marshall își pune încă o dată amprenta asupra scorului și face 29-40 de la 2 puncte. Dyer marchează din interiorul arcului de cerc, penultimul act terminându-se la scorul de 35-44.

În primului minut al ultimelor zece, Stoenescu înscrie din nou din spatele semicercului, 35-47, și repetă execuția ulterior, 39-55. Thompson aduce grupării sale un avantaj de 20 de puncte, 39-59, în timp ce Alba Iulia ratează din poziții iminente de a marca. Diferența este prea mare pentru a se mai putea schimba ceva iar covăsnencele își așteaptă adversara din finală.

Tyaunna Marshall s-a remacat cu 22 puncte, 8 recuperări și 2 intercepții, în timp ce din tabăra adversă Shawnta Dyer a terminat partida în double-double, adunând 13 puncte, 12 recuperări și un capac.

*Foto: Szigyarto Szabolcs/ Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!