Stiri Cupa României Feminin

F4. Dan Calancea: „Cupa României este o competiție aparte în care fiecare echipă are șansa ei”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.02.2016

Dan Calancea, antrenorul Olimpiei CSU Brașov, a oferit pentru Total Baschet un amplu interviu în care a vorbit despre Final Four-ul Cupei României la baschet feminin, turneu la care echipa sa participă în calitate de gazdă. Antrenorul român al formației de sub Tâmpa a vorbit pe larg despre impactul pe care îl poate avea acest turneu asupra orașului Brașov, despre duelul cu Phoenix Galați din semifinală, despre însemnătatea unui trofeul pentru baschetul brașovean, ca în final să adreseze câteva cuvinte cititorilor site-ului nostru și iubitorilor de baschet din România.

În primul rând aș dori să vă întreb cât de mult contează pentru baschetul brașovean organizarea F4-ului Cupei României?

Fără îndoială este un eveniment de referință pentru sportul brașovean ,cu implicații ,sper eu,majore în dezvoltarea sectorului juvenil din județul nostru. Sper ca la sală să fie prezenți cât mai mulți copii, care cu siguranță vor fi cuceriți de cel mai frumos sport de pe planetă.

De acum începe cursa pentru trofee, care credeți că sunt șansele echipei dvs să obțină măcar un trofeu?

Dacă terminam sezonul regulat pe locul șapte nimeni nu ar fi spus nimic negativ la adresa echipei noastre. Avem un lot în care doar opt jucătoare sunt răsplătite financiar, celelalte șase junioare jucând pentru a progresa și a acumula experiență. Obiectivele noastre pentru acest sezon au fost îndeplinite, și nu mă refer numai la calificarea în play-off, ci și la cele șapte jucătoare(Gabi Irimia, Ana Ferariu, Andra Haas, Iulia Brezoi, Maria Ferariu, Teodora Chirilă și Biljana Pesovic) pe care le dăm diferitelor loturi naționale ale României și Serbiei (campioana europeană). Un alt obiectiv important îndeplinit este faptul  că prin prestația noastră am reușit să aducem suporterii la sală. Este o mare realizare! Tot ce eventual vom obține în plus, este un bonus binevenit. Firesc ,după parcursul de excepție din sezonul regulat să ne propunem mai mult.

Primul obstacol în F4, Phoenix Galați, cum vedeți acest duel?

Cupa Romaniei este o competiție  aparte în care fiecare echipă are șansa ei. Din multe puncte de vedere echipa din Galați este asemănătoare formației noastre. Antrenorul Eugenio Rodrigues este un antrenor redutabil care a reușit cu naționala de tineret a Portugaliei o performanță  deosebită. Suntem favoriți prin prisma clasamentului la sfârșitul sezonului regulat și datorită terenului propriu, dar jocul este deschis oricărui rezultat. Normal că ne gândim doar la victorie.

Ce adversar v-ați dori în eventualitate în care o să vă calificați în finală?

Nu avem nici o preferință, ambele formații sunt extraordinar de puternice, cu bugete cel puțin de trei ori mai mari decât al nostru.

Pe teren propriu ați învins toate echipele prezente la F4, este acesta un avantaj, cel puțin moral?

Probabil că este, dar de multe ori presiunea este mai mare pe echipa care joacă în fața propiilor suporteri.

Cât de mult ar însemna un trofeu la baschet feminin pentru orașul Brașov?

Cu siguranță ar sensibiliza factorii de decizie din Consiliul Local și Consiliul Județean și un anumit număr de sponsori. Baschetul românesc are nevoie de cât mai multe echipe putrenice, dar fără susținere financiară din partea autorităților locale, fără o adevărată lege a sportului și a sponsorizării, riscăm să dispărem. Ceea ce a pățit Aradul în acest sezon este cel mai concludent exemplu.

Ce le puteți transmite cititorilor Total Baschet dar și tuturor iubitorilor de baschet din România?

Baschetul este un sport pentru oameni inteligenți. Cititorii dumneavoastră, fie că sunt simpli iubitori ai fenomenului, sau fie că sunt  persoane direct implicate (jucători, antrenori, arbitrii, conducători, sponsori, etc.) sunt oameni inteligenți care știu că numai ÎMPREUNA putem contribui la dezvoltarea baschetului. Suntem oponenți pe parcursul jocului după care trebuie să fim raționali și inteligenți…

foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!