Stiri Cupa României Feminin

F8 CR Feminin. O nouă mostră de lipsă de transparență marca FRB

Baschet .ro

Baschet .ro
08.02.2024

F8 CR Feminin. O nouă mostră de lipsă de transparență marca FRB

Pe data de 22 ianuarie 2024, la sediul Federației Române de Baschet, a avut loc procedura de organizare a licitației turneului Final Eight al Cupei României la baschet feminin, alături de tragerea la sorți. La peste 17 zile distanță, pe site-ul Federației Române de Baschet nu apare nicio informație cu privire la respectivul eveniment, anume cine a câștigat licitația și în ce perioadă se va desfășura turneul final.

Lipsa interesului pentru baschetul feminin nu este o noutate în România, iar conform statisticilor oficiale FRB publicul este aproape inexistent. Spre exemplu, la partida dintre Rapid București și Universitatea Cluj-Napoca au luat parte 30 de spectatori, la disputa dintre Olimpia Brașov și Sepsi SIC au fost în tribune 170 de oameni, iar la duelul dintre CSM Târgu Mureș ai CSM Târgoviște doar 100 de spectatori.

Federația Română de Baschet nu are nicio strategie de promovare a baschetului feminin, iar modul în care anunță unul dintre cele mai importante evenimente ale anului spune multe despre interesul pe care îl acordă acestei ramuri sportive. FRB a preferat să nu transmită nicio informare publică cu privire la meciurile, perioada și locul unde se va desfășura Final Eight-ul Cupei României la baschet feminin, deși a avut loc o licitație și o tragere la sorți.

Conform surselor noastre, Final Eight-ul Cupei României se va desfășura în perioada 9-11 martie, iar CSM Constanța a fost entitatea care a licitat cel mai mult pentru a organiza evenimentul, în detrimentul campioanei en-titre Sepsi SIC. 

De asemenea, sursele noastre ne indică motivul pentru care FRB a preferat să nu comunice nimic cu privire la acest eveniment, anume CSM Constanța nu a achitat suma pe care a licitat-o în data de 22 ianuarie 2024, fapt ce ar trebui să atragă anularea licitației. Caietul de sarcini pentru organizarea Final Eight-ului Cupei României nu a fost publicat pe site-ul FRB, însă dacă o echipă nu achită taxa licitată, turneul nu-i poate fi atribuit.

Însă Federația Română de Baschet s-a dovedit a fi foarte darnică cu CSM Constanța după ce a încasat din partea Primăriei Constanța un comision de 175.000 lei pentru organizarea FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2023, un eveniment pe care Primăria Constanța îl organiza fără ajutorul FRB timă de mai mulți ani, și a decis să ajute în nenumărate rânduri gruparea de la malul mării. 

Cel mai probabil FRB va închide ochii și la nerespectarea taxei de atribuire al Final Eight-ului Cupei României, precum a închis ochii și la regula care nu permitea CSM Constanța să legitimeze jucătoare străine în sezonul 2023/2024.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Tuzes :

    Noi santem romani....
    Rusine sa va fie!

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    adevarul e ca
    baschetul feminin nu e atractiv nicaieri in lume. prove me wrong.

    legat de frb, da, sunt niste diletanti mafioti smenari bombardieri.

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024)
    • CSM Focșani lex8:

      Baschetul feminin este marfa in state
      Au mai mulți spectatori în tribune decât sunt la unele meciuri de prima ligă din Romania.

      Acum, legat de promovare, e o delasare generala la baschet.

      Mai ales pe zona de fani, multe echipe nu au nici o strategie nu le pasa.

      Spre exemplu, ce mă nemulțumește. Daca vrei sa vezi un meci al naționalei de baschet sau sa te dai și tu rotund cu țara ta când joci un meci în parc in afara, de unde poți cumpăra un maieu oficial?

      cu 2 luni în urmă (09.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!