Stiri Cupa României Feminin

F8 F. ACS Sepsi SIC vs. SCM Timișoara și FCC ICIM Arad vs. CSM Satu Mare, în semifinalele cupei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.02.2018

Astăzi este ziua semifinalelor la Final 8-ul de la Sepsi Arena. Gazda ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe luptă cu SCM Timișoara pentru un loc în ultimul act. FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare vor juca pentru al doilea loc în finală.

Prima semifinală opune echipa care poate folosi cele mai multe străine celei care are cele mai puține straniere în lot. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are dreptul să înscrie 6 jucătoare pe foaia de joc grație participării în EuroCup. SCM Timișoara a abordat Final 8-ul cu doar două straniere, Lloyd și Burdgess. Deși în cupă se joacă cu două românce în permanență pe teren, gazdele au banca și mai lungă față de restul oponentelor.

Formația lui Zoran Mikes are în palmares două Cupe ale României, câștigate în 2015 și 2016. La ultima ediție Sepsi s-a oprit în semifinale. Timișorencele sunt la prima participare în competiția eliminatorie și au ajuns în penultimul act.

În drumul spre semifinale ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a trecut de Universitatea Cluj-Napoca cu 78-52, în prima zi de la Final 8. Alb-violetele au eliminat finalista precedentelor două ediții, Olimpia CSU Brașov, cu 71-62 în meciul care a deschis turneul de la Sepsi Arena. Bănățencele au jucat și în primul tur când au câștigat dubla manșă cu FCC ICIM Arad, 126-123 la total. Campioana a mers direct la turneul final grație participării în EuroCup.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori până acum pentru că timișorencele sunt doar în al doilea an de existență. Alb-verzile s-au impus în ambele partide din această ediție de campionat, cu 82-64 la Timișoara și 72-50 la Sepsi Arena.

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și SCM Timișoara se joacă astăzi de la ora 17:15. Vor arbitra: Alexandra Stan, Costin Bogdănescu și Andrei Bădilă. Partida va fi transmisă în direct pe FRB TV aici.

A doua semifinală opune două formații cu experiență în cupă. FCC ICIM Arad a câștigat trofeul de două ori, în 2011 și 2014, în timp ce CSM Satu Mare a jucat două finale, în 2010 și 2011. În finala din 2011 arădencele au câștigat cu 85-63 în fața sătmărencelor. Ultimul duel din cupă a fost în ediția 2012-2013, când galben-albastrele se impuneau la o diferență de 43 de puncte în dubla manșă din sferturi.

Cele două echipe s-au întâlnit de 43 de ori în competițiile interne, începând din 2008. Formația de pe Mureș are 26 de victorii, iar sătmărencele, 17. În această ediție de campionat ambele partide au fost câștigate de CSM. 89-71 a fost în tur, la Arad, iar returul a fost mai strâns, adjudecat de CSM cu 72-68.

Pentru FCC ICIM Arad nu va juca Tavic, accidentată. După locul din clasament, sătmărencele pleacă cu prima șansă. Dar trebuie ținut cont de faptul că CSM-ul nu a jucat foarte mult în formula cu două românce pe teren, în timp ce formația arădeană a folosit două jucătoare autohtone și în meciurile din campionat, chiar dacă nu 40 de minute.

Echipa de pe Mureș este singura care a pierdut dubla manșă din primul tur și a ajuns în semifinale. Arădencele au cedat cu 123-126 în fața timișorencelor, dar au mers mai departe ca lucky loser. Ieri elevele lui Bogdan Bulj au trecut de ACSBT Alexandria cu 61-55. CSM Satu Mare s-a calificat la turneul final după 153-147 în dubla cu Universitatea Cluj-Napoca. În sferturi sătmărencele au eliminat CSU Alba Iulia cu 69-59.  

Semifinala dintre FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare se joacă astăzi, de la ora 20. Brigada de arbitri va fi formată din Andrada Csender, Amalia Marchiș și Sorin Drugău. Meciul va fi live pe FRB TV aici.

*foto: Sepsi-SIC facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SEPSI SIC cu jocul,Satu Mare cu ilegalitati finaciare !!
    Hai SEPSI, CUPA ROMANIEI ESTE A VOASTRA CA SI LAURII CAMPIOANELOR !! SINTETI EXCEPTIONALE,VETI CASTIGA AMBELE TROFEE !!!BRAVO !!

    cu 6 ani în urmă (24.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!