Stiri Cupa României Feminin

F8. FCC Baschet UAV Arad țintește calificarea în semifinalele Cupei după o pauză de trei ani

F8. FCC Baschet UAV Arad țintește calificarea în semifinalele Cupei după o pauză de trei ani

FCC Baschet UAV Arad și Hoya KSE Târgu Secuiesc sunt în fața unui nou duel cu caracter decisiv în Cupa României, acestea urmând să joace în cel de-al doilea sfert de finală din Sepsi Arena sâmbătă, 25 februarie.

Aradul a eliminat Rapidul în primul tur al Cupei României, diferența de 15 puncte de acasă (62-47) fiind mărită cu încă un punct în urma partidei de la București și FCC Baschet UAV Arad a terminat dubla cu 128-112 la general. Galben-albastrele au fost echipa cu cele mai puține posesii pierdute în prima rundă a întrecerii.

KSE Târgu Secuiesc a avansat din postura de lucky loser, după ce a cedat la un singur punct la general dubla cu Universitatea Cluj. Covăsnencele au putut să câștige în tur cu 72 la 69, dar returul l-au pierdut cu 51-55. Diferența minimă avea în cele din urmă să califice echipa din Târgu Secuiesc în Final 8, alături de Sirius Târgu Mureș tot din postura de lucky loser.

De un meci cu KSE Târgu Secuiesc se leagă și ultima calificare a clubului din Arad în finala Cupei României. Cele două s-au întâlnit în penultimul act al ediției 2019/2020, atunci galben-albastrele câștigând cu 76 la 59. Ulterior, a urmat un duel în faza inaugurală a sezonului precedent, când tot FCC Baschet UAV Arad s-a dovedit mai bună, trecând cu 154-124 de KSE Târgu Secuiesc.

Brankica Hadzovic și Trinity Baptiste au marcat ambele câte 12.5 puncte în medie în primul tur al Cupei pentru Arad, Veatriki Akathiotou urmându-le cu o medie de 12.0 puncte. KSE Târgu Secuiesc a avut-o doar pe Milica Mitrovic în double figures la puncte (12.0), Briana Wilson remarcându-se cu 12.0 recuperări pe meci, iar dintre autohtone Kriszta Kozman a contribuit cu 9.0 puncte pe meci.

La nivel statistic există un echilibru între cele două echipe, Aradul fiind peste adversară la media de puncte, recuperări, intercepții și eficiență, iar Târgu Secuiesc stă mai bine la assist-uri. Diferențele sunt vizibile în favoarea Aradului la libere (69.6 – 51.6%) și la două puncte (43.2 – 33.3%), iar KSE răspunde cu o medie mult mai bună în privința aruncărilor din spatele arcului de cerc (36.5 – 22.6%).

Sfertul de finală dintre FCC Baschet UAV Arad și Hoya KSE Târgu Secuiesc va avea loc sâmbătă, 25 februarie, de la ora 14.00 în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook FCC UAV Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!