Stiri Cupa României Feminin

F8. Sepsi-SIC ajunge pentru a șasea oară la rând în finala Cupei României

F8. Sepsi-SIC ajunge pentru a șasea oară la rând în finala Cupei României

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe nu a avut emoții în cea de-a doua semifinală a Cupei României la baschet feminin - ediția 2023, trecând cu 92 la 59 duminică (26.02) de BC Sirius Târgu Mureș. Covăsnencele o să joace astfel pentru al șaselea an consecutiv cu trofeul pe masă în această întrecere.

Sepsi: Annemarie Godri Părău, Ioana Ghizilă, Borislava Hristova, Maria Jespersen, Khadijiah Cave

Sirius: Keilanei Cooper, Rebecca Lipovan, Vita Horobets, Adina Ciciovan, Tazsa Hammett

Mureșul a deschis scorul, după care au urmat șase puncte la rând din partea lui Sepsi-SIC, Horobets aducându-și echipa la 6-5. Covăsnencele au prins un run de 12-0 din acel moment și Cave făcea 18-5 cu două minute și jumătate rămase din primul sfert, perioadă care avea să se încheie cu un avantaj de 13 puncte pentru deținătoarea trofeului, 24 la 11. Sirius a venit la un handicap format dintr-o singură cifră în primele minute din sfertul al doilea (27-18), Sepsi refăcând ecartul de +13 cu reușita lui Orban de la 33-20 și ulterior se distanța la 39-23 la jumătatea parțialului. Jones mărea avantajul covănencelor la 48-28 cu trei minute până la pauză, cele două formații intrând la cabine cu 61 la 32 în dreptul lui Sepsi-SIC.

Șase puncte s-au marcat în decurs de trei minute de la reluare (65-34), la jumătatea celui de-al treilea parțial Sepsi reușind să treacă de 70 de puncte marcate și Cooper înscria pentru Sirius în ceea ce a fost al 40-lea punct al echipei mureșene. Sfertul s-a terminat cu 75-47 în dreptul lui Sepsi, fiind perioada cu cele mai puține puncte marcate în partidă. Gazdele au avut un run de 9-0 în primele două minute din sfertul final și Ghizilă făcea 84-47, după care Sirius a prins o perioadă mai bună în atac, Jones oprind seria la 86-53. Sepsi-SIC a reușit într-un final să câștige cu 92 la 59 și merge în ultimul act al Final 8-ului organizat în propria arenă.

Borislava Hristova a fost principala marcatoare a partidei, ea ajutând-o pe Sepsi cu 21 de puncte și 4 recuperări, alte cinci sportive din tabăra gazdelor fiind în double figures. Keilanei Cooper (19 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) și Tazsa Hammett (17 puncte, 4 recuperări, 2 assist-uri) au fost cele mai eficiente jucătoare de la Sirius Târgu Mureș.

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe o să joace în finala Cupei României la baschet feminin cu FCC Baschet UAV Arad luni, 27 februarie, de la ora 19.00. Partida o să fie transmisă pe Digisport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii