Stiri Cupa României Feminin

Famila Schio - Prezentarea primului adversar pentru CSM Târgoviște

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.10.2012

Famila Wuber Schio este primul adversar pe care îl va întâlni CSM Târgoviște în Euroliga feminină. Momentul istoric se va consemna miercuri (24.10), la Sala Sporturilor din Târgoviște. Confruntarea campioanei României cu vicecampioana Italiei va fi transmisă în direct la DigiSport, cu începere de la orele 18.

Formația italiană a participat în sezonul precedent la turneul final al Euroligii feminine. Acesta este cel mai bun rezultat din istoria participărilor echipei din Schio în cea mai importantă competiție baschetbalistică de pe bătrânul continent. Schio a jucat în Euroligă cu regularitate dinn sezonul 2005/06. Au fost două participări succesive în cadrul cărora s-au obținut două victorii și 18 înfrângeri, respectiv două eliminări din prima fază a competiției.

A urmat un sezon în FIBA EuroCup Women, competiție adjudecată în sezonul 2007/08, după două victorii în finala competiției, repurtate asupra lui BC Moscova.

Din sezonul 2008/09, Famila Schio participă neîntrerupt în Euroliga feminină și a progresat în permanență. A avut trei victorii în primul sezon după câștigarea EuroCup Women, dar a ratat calificarea mai departe. A urmat un 7-3 și un 6-4 în sezonul regulat, cu calificări în optimile de finală, pentru ca în sezonul 2011/12 să aibă 6-6 în grupa din sezonul regulat și s-a calificat în optimile de finală. Aici a eliminat campioana în exercițiu, Perfumerias Avenida Salamanca, scor 2-0. La turneul final, Famila Schio a înregistrat trei înfrângeri, dar a câștigat ultimul meci pentru a se clasa pe locul 7 din cele opt echipe calificate pentru faza finală a Euroligii feminine.

La sfârșitul anilor 90 și începutul mileniului 3, Famila Schio a bifat alte trei participări în Euroliga feminină. În total acest club are nouă campanii în Euroligă și un total de 117 partide disputate. A strâns 41 victorii și 76 înfrângeri.

Pe lângă câștigarea EuroCup Women în 2008, Schio a cucerit și Cupa Liliana Ronchetti de două ori (2001 și 2002).

Familla Schio evoluează în primul eșalon cu real succes în ultimii ani. A cucerit trei titluri (2006, 2008 și 2011), a jucat alte două finale (2010 și 2012) și a cucerit Cupa Italiei de două ori, în 2010 și 2011. De asemenea, a pierdut în finala cupei, dar a câștigat SuperCupa Italiei în 2012.

Maurizio Lasi este antrenorul echipei. Lotul are o medie de vârstă de 24.7 ani și una de înălțime de 1.85 metri. Din echipă fac parte două americance, o belgiancă și o franțuzoaică. Cele mai importante nume sunt Elodie Godin, Jantel Lavender, Danielle McCray, Laura Macchi, Raffaella Masciardi și Kathy Wambe. Fiecare dintre aceste jucătoare a avut experiențe în Euroligă, dar și în WNBA.

Lotul echipei italiene:

Schio a disputat un meci în noua ediție de campionat și s-a impus în deplasare, în fața echipei Lucca, scor 52-46.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!