Stiri Cupa României Feminin

Fără surprize în turneele LNBF din această săptămână

Lițiu Mihai

Lițiu Mihai
08.03.2021

Fără surprize în turneele LNBF din această săptămână

Aşa cum se preconiza, favoritele s-au impus în toate partidele contând pentru etapele a 15-a şi a 16-a a LNBF. A mai rămas de jucat o singură restanţă: CSM Satu Mare - Agronomia Bucureşti, programată la mijlocul zilei de luni.

Olimpia Braşov a avut un duel mai greu decât se aştepta împotriva Phoenix Simona Halep Constanţa. Chiar dacă au condus şi la 20 de puncte la jumătatea sfertului 3 (50-30), jucătoarele conduse de Dan Calancea s-au relaxat prematur şi au fost la un pas să scape victoria din mână, dar graţie performanţei de excepţie a Bilijanei Pesovic (18 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive) s-au impus cu 67 la 63. A doua victorie a turneului a venit ca o revanşă (89-57) împotriva echipei din Alexandria care şi-a adjudecat la mijlocul săptămânii partida de u20 contra braşovencelor. În urma acestor rezultate, echipa de sub Tâmpa urcă pe treapta a treia a podiumului. CSM Târgovişte a câştigat la rândul ei împotriva elevelor lui Madalin Piperea (83-42) în prima zi a turneului dar a trebuit să se recunoască învinsă duminică în faţa gazdelor de la Phoenix Simona Halep (68-76).

În turneul de la Sfântu Gheorghe FCC UAV Baschet Arad a rezistat doar două sferturi împotriva amfitrioanelor de la Sepsi (35-36) pentru ca mai apoi alb-verzile să se impună relativ confortabil: cu 78 la 61, Rebekah Gardner şi Annemarie Godri Părău fiind foarte aproape de double double (prima 22 de puncte şi 10 recuperări, cea din urmă 11 puncte şi 9 pase decisive). În celălalt meci al primei zile, Universitatea Cluj a trecut de KSE Târgu Secuiesc (72-59) pentru a-şi consolida poziţia a 5-a în clasament. Duminică, a fost rândul arădencelor să câştige cu 92 la 63 împotriva ACS KSE Târgu secuiesc iar ACS Sepsi Sic a dispus de Universitata Cluj-Napoca la 55 de puncte diferenţă (96-41).

Satu Mare a avut parte de cel mai lung turneu, acesta debutând vineri şi încheindu-se abia luni datorită disputării celor două partide restante ale Agronomiei Bucureşti. Aşadar în prima zi, Agronomia a dispus de Rookies Oradea cu 83 la 36. Sâmbătă a fost rândul Rapidului să-şi adjudece victoria cu echipa bihoreană (65-44) pentru ca în al doilea meci al zilei CSM Satu Mare să câştige confruntarea cu Agronomia Bucureşti cu 67 la 45. Duminică, gazdele turneului au învins formaţia feroviară cu 97 la 40 în timp ce Agronomia a trecut din nou de Rookies Oradea, de data aceasta cu 107 la 31. Luni rămâne de disputat returul dintre CSM Satu Mare şi Agronomia Bucureşti.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!