Stiri Cupa României Feminin

FC Argeș ajunge la trei victorii din tot atâtea meciuri în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.10.2023

FC Argeș ajunge la trei victorii din tot atâtea meciuri în LNBM

FC Argeș Basketball a ajuns la trei victorii consecutive în competiția internă. Piteștenii sunt una dintre cele două echipe cu trei victorii în Conferința B, după ce au învins-o pe CS Vâlcea 1924 cu scorul de 87-73, pe teren propriu.

FC Argeș: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

CS Vâlcea 1924: Isaiah Williams, Radu Vîrnă, Stephaun Branch, Vladislav Solopa, Peter Olisemeka

Fometescu a deblocat tabela cu un layup. Andrieș a animat atmosfera printr-un slam-dunk. Braunch a avut primele trei puncte ale oltenilor, dar mai apoi, Douvier și Kelly au dus scorul la 8-3 prin două coșuri consecutive din interior. A urmat apoi un duel între pivoți, consemnat de coșul de sus al lui Olisemeka și procedeul eficient din căciulă al lui Jevtovic. Paunovic a înscris șase puncte la rând și Lupii preluau pentru prima oară conducere. Branch a înscris primul coș de trei afară. După primul sfert, egalitatea era păstrată perfect: 16-16.

Alb-violeții au marcat cinci puncte consecutive în debutul sfertului doi, în interior prin Jevtovic și de la distanță prin Fometescu. Harris a punctat pe pătrundere, înainte ca Smith să bifeze un run de 4-0 pentru echipa sa, una dintre reușite fiind un slam-dunk de efect care ducea scorul la 25-18. Harris a redus diferența la o posesie printr-un coș de trei puncte. El și Olisemeka au dus scorul la 29-27, dar Allen și Jevtovic au reușit mai apoi să majoreze diferența la șapte puncte. La pauza mare, FC Argeș conducea cu 39-33. Hristu Șapera a fost eliminat de pe banca tehnică înainte de intrarea la cabine.

Branch a deschis a doua repriză cu un coș de trei puncte. Vâlcenii au marcat alte patru puncte din interior, iar Solopa a dus run-ul echipei sale la 10-0 cu o nouă reușită de la distanță. Kelly a răspuns de la semi-distanță, iar tripla lui Fometescu îi readucea pe vulturi în avantaj. Aceste reușite au pornit un parțial de zece puncte consecutive, întrerupt de Paunovic, care a punctat din spatele arcului de cerc. Diferența a ajuns la șapte puncte până la finalul sfertului, 56-49, datorită lui Allen.

Kelly, Smith și Gavrilă au dus diferența în double-digits prin cele nouă puncte marcate la rând, iar scorul devenea 65-49. Paunovic a tăiat din nou avântul gazdelor, iar Ciucă a adus alte două puncte din interior. Gavrilă a marcat în două posesii consecutive de afară și tabela indica 71-57. Vulturii din Trivale nu au tremurat pe finalul de joc și s-au impus cu 87-73, scorul fiind stabilit de tânărul Valentin Dănescu.

Tudor Fometescu a ieșit la rampă pentru alb-violeți cu 20 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Naje Smith a avut 12 puncte de pe bancă, iar Jevtovic și Douvier au avut 10 puncte. Zoran Paunovic a ieșit la rampă cu 17 puncte pentru oaspeți.

FC Argeș joacă pe terenul lui CSM Oradea în etapa viitoare, în timp ce CS Vâlcea 1924 primește vizita celor de la CSM Constanța.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!