Stiri Cupa României Feminin

FC Argeș câștigă în ultima secundă primul meci al seriei cu Rapid

FC Argeș câștigă în ultima secundă primul meci al seriei cu Rapid

FC Argeș Basketball a reușit să deschidă cu dreptul seria împotriva Rapidului, după 78-76 în cursul serii de miercuri (10.04). Victoria din Capitală a venit în ultima secundă pentru piteșteni, KeShawn Curry fiind autorul coșului decisiv.

Rapid: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Ben Altit, Paulius Petrilevicius

Argeș: Corey Allen, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Formațiile au condus pe rând în prima jumătate a sfertului inaugural și Pridgett a reușit să formeze în premieră un avantaj de două posesii cu coșul marcat la 9-4. Allen și Fometescu au tăiat deficitul la unul minim, între reușitele acestora fiind precis și Petrilevicius pentru Rapid, iar apoi Naje Smith a egalat situația la 13. Altit, Fometescu și Bilinovac s-au întrecut în reușite de trei puncte, după care Pridgett a contribuit cu o altă triplă la +4 și în cele din urmă primul sfert s-a încheiat cu 25-20.

Dorneanu a prelungit run-ul gazdelor la 8-0, astfel că s-a ajuns la un avantaj de 10 puncte (30-20), de unde a venit rândul Piteștiului să răspundă cu un parțial de 9-0. Jevtovic a avut reușite consecutive cu ajutorul cărora trupa viola a revenit la conducere, Smith a punctat la 35-38 și curând s-a mers la +4. Rapid a întors însă în scurt timp și a gestionat mai bine perioada rămasă de jucat din prima repriză, iar la finalul sfertului secund scorul a devenit 45-44.

O acțiune colectivă a adus primele puncte ale sfertului trei în dreptul Rapidului, iar Altit a menținut ecartul de două posesii în urma unui coș pe tranziție (50-46). Pridgett n-a greșit de la linia de fault și după o serie de atacuri nereușite în ambele tabere, Dorneanu a înscris din spatele arcului de cerc pentru 55-48. Vizitatorii s-au apropiat la două lungimi prin contribuțiile lui Jones, Curry și Jevtovic, ultimul amintit fiind cel carre a restabilit egalitatea înainte ca tripla lui Curry să ducă scorul la 55-58. Petrilevicius a avut un dunk spectaculos în ultimele secunde ale actului și Fometescu a ratat aruncarea finală, astfel că tabela a indicat 57-58.

Schimbările la conducere au continuat și în primele minute ale sfertului decisiv, iar FC Argeș a ajuns la cinci faulturi în puțin peste trei minute, Pridgett fiind trimis la linia liberelor pentru 64-63. Apărarea piteștenilor a fost deschisă de o pasă excelentă a lui Petrilevicius pentru Altit, dar acesta din urmă nu și-a transformat libera suplimentară și în scurt timp a venit un time-out cerut de Nebojsa Vidic. Niciuna dintre echipe n-a reușit să pună mai mult de un punct în plus până la 70-68, când după un tehnic acordat băncii oaspeților au urmat liberele lui Pridgett și Altit. FC Argeș a avut o perioadă cu patru puncte fără răspuns, Petrilevicius a egalat din nou și Allen a rămas cu sânge rece pentru liberele de la 72-74. Rapid a irosit un atac extrem de important cu 24 de secunde până la încheierea partidei, dar Petrilevicius a egalat pentru scurt timp. În ultima secundă a venit însă coșul decisiv, marcat de Curry, și FC Argeș s-a impus la București cu 76-78.

Corey Allen a totalizat 21 de puncte, cu 7/7 la libere, iar Nikola Jevtovic l-a urmat cu 17 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Eroul Argeșului, KeShawn Curry, a contribuit cu 13 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări.

Patru jucători a avut Rapid în double digits. Ben Altit s-a evidențiat cu un double-double (20 de puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive), Sayeed Pridgett a stat cu 17 puncte, 6 pase decisive și 4 mingi pierdute, iar Paulius Petrilevicius și Josip Bilinovac au terminat cu 12, respectiv 11 puncte.

Meciul al doilea va avea loc tot la București, peste două zile. Vineri (12.04), partida va fi din nou televizată și va putea fi urmărită pe Digisport 3, respectiv Prima Sport 5 începând cu ora 17.45.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Ne revenim
    Este un joc si un rezultat la început de play-off care ne stabilizează si ne permite sa gândim ca putem câștiga seria la Pitești.

    cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!