Stiri Cupa României Feminin

FCC Baschet Arad câștigă clar la Târgu Secuiesc pentru un debut cu victorie a lui Manuel Rodriguez

FCC Baschet Arad câștigă clar la Târgu Secuiesc pentru un debut cu victorie a lui Manuel Rodriguez

FCC Baschet Arad s-a impus în primul joc oficial cu Manuel Rodriguez pe bancă. Partida dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și formația arădeană, din etapa a 5-a a grupei Vest, s-a încheiat cu scorul de 55-77, pe sferturi: 20-19, 12-19, 15-24, 8-15. Primele 15 minute au fost destul de echilibrate, cu ecarturi până în 10 puncte. Arădencele s-au distanțat treptat și au ajuns la un maxim de 24 de puncte în sfertul patru. Banca oaspetelor a făcut diferența cu 33 de puncte, față de 4.

Cele două echipe erau despărțite de trei puncte înainte de meciul din ultima rundă a turului din grupa Vest, dar covăsnencele aveau un joc în plus. ACS KSE Târgu Secuiesc a început meciul cu Jade Vega, Ramona Danalache, Hanna Holinka Miklos, Kinga Domokos și Kayla Mobley. FCC Baschet Arad le-a avut în formula de start pe Adrienne Webb, Jefimija Karakasevic, Alina Pop, Dora Ardelean și Brankica Hadzovic.

Webb a deschis scorul și Ardelean l-a dus la 0-6. Mobley marca primele puncte ale gazdelor după două minute și jumătate, coș cu fault. Hadzovic le-a dus pe oaspete la +5, dar Mobley și Danalache (cu prima triplă), au egalat la 8. Oaspetele au avut aproape trei minute fără coș, oprite de Webb, dar și covăsnencele nu au marcat peste două minute, încheiate de tripla lui Holinka Miklos. Karakasevic și Vega (de afară), Akathiotou, Domokos, Ciotir și Mobley și-au dus pe rând echipele la conducere, iar scorul primei pauze a fost 20-19.

Echilibrul s-a păstrat și în primele minute din sfertul secund, cu echipele alternând la conducere cu câte un punct. Webb a reușit prima triplă a oaspetelor și mărea ecartul la patru puncte. Mobley a oprit cele două minute fără coș ale echipei sale, iar Fodor a dus scorul la 26-30 în minutul 14 și Alpar Farkas cerea primul timeout. Akathiotou a refăcut ecartul de șase lungimi după un fault antisportiv, după care arădencele aveau peste două minute și jumătate fără coș. Holinka Miklos înjumătățea diferența cu o reușită din spatele semicercului, dar și covăsnencele au avut peste patru minute fără să înscrie. În acest timp Pop și Fodor au mărit ecartul la 9 puncte, 29-38. Vega a răspuns cu o reușită de afară și ambii antrenori cereau timeout în ultima jumătate de minut a sfertului, în care nu s-a mai înscris. La vestiare s-a mers cu 32-38 pe tabelă.

Mobley și Webb au marcat alternativ după revenirea de la vestiare, iar Ardelean și Akathiotou refăceau diferența de 9 puncte de la linia de fault, 36-45. Vega a răspuns cu o reușită din spatele semicercului și Karakasevic înscria de două ori din semicerc, ducând ecartul pentru prima dată în două cifre, iar Fodor punea cinci puncte pe tabelă pentru 43-56. Danalache și Mobley își apropiau echipa la 9 lungimi, dar gazdele nu au înscris în ultimele două minute ale sfertului. Karakasevic și Fodor au mărit diferența și la ultima pauză tabela arăta 47-62.

Akathiotou și Fodor au dus scorul la 47-66 în debutul sfertului patru. Holinka Miklos și Danalache au micșorat ecartul la 15 puncte. Gazdele au marcat doar două puncte în următoarele 7 minute, iar arădencele au profitat și s-au dus la +24 după tripla lui Ardelean. Ambii antrenori au dat în final minute și jucătoarelor tinere de pe bancă, iar Kozman a înscris ultimul coș. Scorul final a fost 55-77 și FCC Baschet Arad obține a 3-a victorie în acest campionat, în timp ce ACS KSE Târgu Secuiesc suferă a doua înfrângere, prima acasă.

Galben-albastrele au făcut diferența din semicerc (25 de reușite din 42 față de 17 din 47) și de la linia de fault, cu 18 libere transformate (din 25) față de 3 (din 8). Gazdele au marcat mai mult de la distanță (6 triple din 20 de încercări față de 3 din 7), iar la recuperări scorul a fost 36-37. La mingi pierdute a fost egalitate, 16-16, dar scorul la puncte înscrise după turnovers a fost 8-18. Banca arădeană a făcut diferența cu 33 de puncte, față de 4.

Marta Fodor a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte. Pentru FCC Baschet Arad au mai înscris: Webb 17 puncte, Karakasevic 13 puncte (9 recuperări), Ardelean 10 puncte (5 recuperări), Akathiotou 9 puncte (7 recuperări, 6 turnovers), Pop 2 puncte, Hadzovic 2, Mercea 2 și Ciotir 2.

Kayla Mobley a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 17 puncte (7 recuperări). Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Vega 15 puncte (3x3, 5 recuperări, 6 turnovers), Holinka Miklos 8 puncte, Danalache 7 puncte (5 assist-uri), Domokos 4 puncte, Debreczi 2 și Kozman 2.

ACS KSE Târgu Secuiesc ajunge la 10 puncte și coboară pe doi, fiind la egalitate cu CSM Satu Mare. Sătmărencele au avantajul rezultatului direct, iar covăsnencele au un meci în plus. FCC Baschet Arad ajunge la 8 puncte (tot cu un meci mai puțin față de adversara de azi). Galben-albastrele rămân pe patru, cu același număr de puncte cu „U” Cluj, dar cu dezavantajul confruntării directe.

În prima etapă din retur ACS KSE Târgu Secuiesc primetșe vizita celor de la BC Sirius Târgu Mureș, iar FCC Baschet Arad joacă acasă cu CSM Satu Mare, liderul neînvins al grupei. Meciurile din runda a 8-a vor fi în 30 noiembrie.

*foto: FCC Baschet Arad facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!