Stiri Cupa României Feminin

FCC Baschet Arad domină returul cu CSM Târgoviște și avansează în faza următoare a cupei

FCC Baschet Arad domină returul cu CSM Târgoviște și avansează în faza următoare a cupei

FCC Baschet Arad a obținut o victorie categorică în returul cu CSM Târgoviște din primul tur al Cupei României la baschet feminin și a trecut faza următoare. Galben-albastrele s-au impus cu 78-37 acasă, pe sferturi: 19-3, 27-11, 16-11, 16-12. Arădencele au deschis manșa secundă cu un run de 13 puncte și dâmbovițencele au avut mari probleme în atac în mare parte din meci, cu multe minute fără coș. Jefimija Karasevic și Adrienne Webb au marcat împreună mai multe puncte decât au avut oaspetele.

Returul de la Arad începea de la un avans de 7 puncte pentru CSM Târgoviște, care a câștigat acasă cu 60-53. FCC Baschet Arad le-a avut în primul cinci pe Adrienne Webb, Jefimija Karakasevic, Alina Pop, Dora Ardelean și Brankica Hadzovic. CSM Târgoviște a început cu Evelina Petrof, Alina Chivu, Larisa Toma, Gabriela Irimia și Ancuța Stoenescu. Reamintim că formația pregătită de Cătălin Tănase are în lot doar jucătoare autohtone, venind doar cu 4 senioare la Arad.

Ardelean și Hadzovic au înscris primele patru puncte după ce au rămas libere sub coș, iar Hadzovic reușea prima triplă a meciului. Apărarea gazdelor a pus probleme, iar Karakasevic și Webb (de afară) au dus run-ul arădean la 13 puncte. Fâmbovițencele au ratat mult, inclusiv de la linia de fault, în debutul partidei și au avut nevoie de aproape 7 minute pentru primul punct, reușit de Toma, printr-o liberă. Ghiță marca singurul coș din acțiune al oaspetelor în acest sfert cu un minut și jumătate până la prima pauză. Fodor și Karakasevic au mai înscris pe finalul sfertului, iar scorul primelor zece minute a fost 19-3.

Gazdele au continuat să se distanțeze și în a doua perioadă de joc, pe care au început-o cu șapte puncte, pentru 26-3. Au urmat două minute cu puține puncte, câte două în dreptul fiecărei echipe. Petrof a reușit prima triplă a oaspetelor spre jumătatea sfertului secund. Gazdele au avut ceva probleme cu faulturile la poziția 4, Dejan Mudresa a rotit trei jucătoare pe acest post și a fost rândul arădencelor să aibă mai mult de două minute fără coș. Petrof transforma o liberă după un antisportiv și ducea diferența sub 20 de puncte. Au urmat trei minute fără punct pentru CSM, iar Karakasevic și Webb au făcut 38-9. În finalul reprizei Stoenescu și Webb au scuturat plasa de la distanță și la pauza mare tabela arăta 46-14.

Oaspetele au marcat primele patru puncte din repriza a doua, prin Irimia și Stoenescu, dar au fost din nou patru minute fără coș pentru alb-albastre. Gazdele au profitat și s-au dus la 41 de puncte în față. La ultima pauză scorul a fost 62-25. Problemele din ofensiva dâmbovițeană au continuat și în debutul sfertului patru, iar diferența a revenit la 41 de puncte. Ecartul a ajuns la 35 de puncte după tripla lui Stoenescu, dar Ciotir a scuturat de două ori plasa de la distanță spre final și meciul s-a încheiat cu 78-37.

Adrienne Webb a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte (6x3, plus 5 intercepții), iar Jefimija Karakasevic a încheiat în double-double la învingătoare cu 24 de puncte și 10 recuperări. Pentru FCC Baschet Arad au mai înscris: Fodor 9 puncte (10 recuperări), Hadzovic 7 puncte (5 recuperări, 10 pase decisive), Ciotir 6 puncte, Ardelean 4 și Akathiotou 2 puncte.

Evelina Petrof a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 12 puncte. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Stoenescu 8 puncte (5 recuperări), Irimia 7 puncte (5 recuperări), Chivu 3 puncte, Ghiță 3 puncte (5 recuperări), Toma 2 puncte și Păun 2.

FCC Baschet Arad se califică în turul următor cu 131-97 la total. Tragerea la sorți pentru turul secund a fost anunțată pentru luni, 28 octombrie. Meciurile din turul doi vor fi în 11 decembrie și 15 ianuarie, iar Final 4-ul, în 15-16 februarie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!