Stiri Cupa României Feminin

FCC Baschet Arad obţine o victorie facilă împotriva CSM Târgovişte

Lițiu Mihai

Lițiu Mihai
14.12.2020

FCC Baschet Arad obţine o victorie facilă împotriva CSM Târgovişte

Cândva o partidă ce decidea campioana naţională, confruntarea dintre CSM Târgovişte şi FCC Baschet Arad a ajuns să fie o dispută pentru poziţia a 3-a a clasamentului. Ambele echipe se confruntă cu probleme: dacă clubul dâmboviţean a fost acceptat în ultimul moment în Liga Naţională şi are în lot doar jucătoare autohtone, arădencele au avut de suferit din cauza finanţării întârziate din partea primăriei.Absenţa Alexandrei Ghiţă a contat mult în duelul de sub panou unde greul pentru Târgovişte a fost dus de veterana Larisa Toma sprijinită de Gabriela Irimia şi Cristina Badi care au trebuit să ţină piept mai înaltelor Karakasevic, Beadle şi Ardelean.

Partidă începe sub semnul echilibrului, cu multe greşeli de ambele părţi, astfel încât scorul la jumătatea primului sfert era doar 4-4. Arădencele reuşesc o serie de 7 puncte fără răspuns dar veteranele Larisa Toma şi Ancuţa Stoenescu apropie "gazdele" la un singur coş. Finalul de sfert le aparţine arădencelor care conduc 16-11 după 10 minute. Imediat după reluare Ancuţa Stoenescu reduce din nou ecartul la 2 lungimi, dar urmează o secvenţă favorabilă "albastrelor" care se desprind la 10 puncte cu un minut rămas până la pauză mare. Gabriela Irimia şi Cristina Badi aduc echipa condusă de Cătălin Tănase la 2 posesii profitând de greşelile Aradului: 23-29.

În debutul celei de-a două jumătăţi, Ecaterina Armanu punctează de la distanţă şi deschide seria prin care echipa de pe Mureş îşi asigură un avantaj de 15 puncte: 38-23. Cu tot efortul depus, dâmboviţencele nu reuşesc să se apropie la mai puţin de 11 puncte. De partea cealaltă elevele lui Bogdan Bulj găsesc de fiecare dată răspunsul şi înaintea ultimei secvenţe, arădencele conduc confortabil: 48-34. Ultimul aduce 6 minute de secetă în dreptul coşurilor din acţiune a târgoviştencelor, singurele puncte fiind aduse de la linia de fault de către Cristina Badi şi Gabriela Irimia. Deşi ratează la rândul lor foarte mult, diferenţa de talie le oferă "oaspetelor" avantajul la capitolul recuperări şi acest lucru se reflectă în evoluţia scorului, ecartul maxim de 22 de puncte fiind atins când mai erau mai puţin de 5 minute de joc (36-58). Impulsionată de reuşitele tinerelor Ignat Kleeman şi Petrof, echipa de lângă Turnul Chindiei încerce să mai spele din ruşine pe finalul întâlnirii dar Dora Ardelean are ultimul cuvânt şi închide tabela la 63-44.

Principalele marcatoare au fost: Cristina Badi (12 puncte), Ancuţa Stoenescu (9) şi Gabriela Irimia (7) pentru CSM Târgovişte, respectiv Dora Ardelean (13), Brankica Hadzovic (double-double 12 puncte - 11 recuperări) şi Veatriki Akathiotou (10).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!