Stiri Cupa României Feminin

FCC Baschet Arad și Universitatea Cluj se întâlnesc în etapa a 4-a din grupa Vest

FCC Baschet Arad și Universitatea Cluj se întâlnesc în etapa a 4-a din grupa Vest

FCC Baschet Arad primește astăzi, de la ora 18:00, vizita Universității Cluj-Napoca, într-un meci contând pentru etapa a 4-a a grupei Vest din Liga Națională de Baschet Feminin. Jocul este transmis în direct pe internet de gazde. Cele două formații au câte 5 puncte după 2 victorii și o înfrângere. Ambele echipe vin după ce s-au calificat în turul secund al Cupei României.

FCC Baschet Arad a început sezonul cu o înfrângere pe terenul favoritei grupei Vest, CSM Satu Mare, scor 62-54. Arădencele au obținut două succese consecutive în etapele 2 și 3, cu echipele clasate pe ultimele poziții, care n-au cunoscut până acum gustul victoriei. Galben-albastrele s-au impus cu 76-34 acasă cu BC Sirius Târgu Mureș și cu 85-43 la CSU Rookies Oradea.

Formația arădeană are patru jucătoare cu media de puncte în double-digits. Adrienne Webb este coșghetera echipei în campionat cu 12 puncte pe meci. Jefimija Karakasevic are 11,7 ppg și este cea mai bună recuperatoare a echipei (medie de 6,7 recuperări). Brankica Hadzovic are 11 puncte pe partidă și este cea mai bună pasatoare a arădencelor, cu 4 assist-uri pe meci, iar Dora Ardelean are 10 ppg.

CS Universitatea Cluj-Napoca are tot 5 puncte după 2 victorii și o înfrângere și este pe trei, cu un loc mai sus decât adversara de astăzi, grație coșaverajului. Alb-negrele au câștigat până acum la scor pe propriul teren cu ultimele două clasate, 89-48 cu CSU Rookies Oradea și 79-32 cu Sirius Târgu Mureș. Clujencele au pierdut singura partidă disputată în deplasare în grupa Vest, cu 54-60 la ACS KSE Târgu Secuiesc.

„U” are trei jucătoare în double-digits la media de puncte. Artavia Ford este coșghetera echipei cu 22,3 puncte pe partidă, dar și cea mai bună recuperatoare cu 10,7 mingi prinse la panou pe meci. Mariah King are 17,7 ppg, iar Tunde Kilin 10,7 puncte, fiind cea mai bună pasatoare a echipei cu 6,3 assist-uri pe partidă.

Ambele formații au disputat ultimul joc oficial în 23 octombrie, când se calificau în turul secund al cupei. În primul tur echipele din grupa Vest în campionat au avut adversare din grupa Est. Universitatea Cluj a avansat după o dublă victorie cu Rapidul, 67-63 în deplasare și 77-55 acasă. FCC Baschet Arad a pierdut prima manșă de pe terenul lui CSM Târgoviște, cu 53-60, dar s-a impus la scor în retur, 78-37 acasă, astfel că a trecut mai departe.

Va fi un duel interesant sub panou în duelul de astăzi. Universitatea are principalele două marcatoare pe pozițiile mari, unde are o rotație puțin mai bună. Formația arădeană a avut probleme pe poziția 4 la returul cu CSM, rotind trei jucătoare pe acest post pentru că au acumulat multe faulturi. Galben-albastrele au mai multe jucătoare de perimetru cu media în jur de 10 puncte.

În ceea ce privește lotul, galben-albastrele au păstrat un nucleu important din stagiunea precedentă (când au fost pe 3), în timp ce alb-negrele au schimbat toată echipa (după locul 6). Ambele formații au antrenor nou, Dejan Mudresa la arădence și Giannis Koukos la clujence. Alb-negrele au optat să înceapă campionatul cu doar două straniere (Ford și King), în timp ce galben-albastrele au început pregătirea cu patru străine, dar momentan se bazează pe trei (Hadzovic, Webb și Karakasevic). Morgan Stroman urmează să se alăture echipei, dar nu va juca astăzi.

Cele două formații au medii asemănătoare la puncte înscrise, 74 ppg pentru alb-negre și 71,7 pentru arădence. Diferența este mai mică la puncte primite, 46,3 la FCC și 46,7 la „U”. Clujencele stau mai bine la recuperare, cu 46,7 mingi prinse la panou pe meci, față de 36. Universitatea are medii mai bune și la pase decisive (17,7 față de 14), eficiență (94 față de 83), intercepții (15 față de 14,7) și capace (2 față de 1). Arădencele stau mai bine la mingi pierdute (15,3 față de 18,7), la procentajul la libere  (72,1% față de 65,4%) și la șuturile de afară (23,9% față de 20,8%). „U” are un mic plus la aruncările din semicerc (52,3% față de 51,5%).

De menționat că cele două cluburi au avut strategii diferite în ceea ce privește ultimele concursuri din Cupa României 3x3 feminin, care s-a încheiat la finele lunii trecute. LNBF s-a întrerupt în weekendul precedent pentru a permite disputarea ultimelor turnee de 3x3 care au contribuit la zestrea de puncte din clasamentul mondial (România s-a calificat direct la JO grație poziției din clasament). Formația de pe Mureș a trimis la ultimele turnee de la Constanța și București un lot de jucătoare din zonă și și-a menajat sportivele din lotul de LNBF. Universitatea le-a avut pe Bianca Fota și Teodora Neagu, pe care se bazează în campionat, prezente la ultimele turnee de 3x3.

Din 2005 (de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru) până acum au fost 39 de confruntări directe între cele două formații. Scorul este 26-13 pentru galben-albastre. Clujencele au avut o ultimă serie de 5 victorii în 2017 cu arădencele, când acestea încercau să reconstruiască după problemele financiare de la începutul lui 2016. Echipa de pe Mureș a avut 16 succese consecutive contra alb-negrelor înainte de acele probleme, din 2009 până în 2015, în mare parte din acest timp „U” având un lot cu multe tinere autohtone și termina în mai multe rânduri în a doua parte a clasamentului. Reamintim că au fost și dueluri cu titlul pe masă între cele două echipă cu mai mult de două decenii în urmă. În ultimul sezon au fost patru meciuri între cele două echipe, trei câștigate de arădence și una de clujence.

Partida dintre FCC Baschet Arad și Universitatea Cluj-Napoca se dispută astăzi, de la ora 18:00, la Sala Victoria din Arad. Vor arbitra Mate Andras Stretea, Cristian Trofim și Răzvan Opriș, supervizați de Radu Vaida. Meciul va fi transmis în direct pe site-ul oficial al grupării arădene (baschetarad.ro) și pe pagina de facebook a clubului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!