Stiri Cupa României Feminin

FCC ICIM Arad, la prima victorie în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.12.2017

FCC ICIM Arad a obținut prima victorie în actuala ediție a Ligii Naționale, după cele 6 înfrângeri la rând. Formația pregătită de Bogdan Bulj s-a impus acasă cu CSU Alba Iulia, scor 73-59, pe sferturi: 21-12, 18-17, 19-14 și 15-16. Oaspetele au condus în debutul partidei, puțin peste un minut, iar gazdele au preluat conducerea și au avut un avans maxim de 20 de puncte. A fost un meci destul de cursiv, cu un ritm bun, chiar dacă au fost și destule ratări.

Galben-albastrele au început partida cu Tavic, Coker, Ferenczi, Ciotir și Hadzovic. Manuel Rodriguez le-a avut în 5-ul de start pe Fodor, Fleșer, January, Fleming și Radovic. January a deschis scorul cu un lay-up, iar Hadzovic a egalat. Radovic a dus scorul la 2-4, dar a ratat libera suplimentară. Ferenczi a înscris prima triplă a partidei. A fost o scurtă întrerupere pentru că mingea s-a blocat între bările ce susțin panoul. Jocul s-a reluat după ce căpitanul gazdelor a eliberat mingea cu ajutorul unui băț lung. Ciotir a scuturat plasa de la distanță, iar Ferenczi a pătruns pe tușă și a dus run-ul gazdelor la 8 puncte și scorul la 10-4.

Au fost două minute fără coș pentru alb-albastre. January a punctat de la linia de fault și Fleming strângea ecartul la două lungimi după o tranziție ofensivă foarte rapidă. Ferenczi a dus scorul la 12-8 după peste două minute în care gazdele nu au găsit drumul spre coș . Radovic a jucat 1 la 1 sub coș și a dus din nou distanța la două puncte. Au urmat 8 puncte la rând ale arădencelor care aveau dublul punctelor la intrarea în ultimul minut al sfertului, 20-10. La prima pauză scorul a fost 21-12.

Wingate a înscris primul coș al sfertului doi pe final de atac, apoi gazdele s-au dus la 25-12 pe contraatac. CSU Alba Iulia a reușit șase puncte la rând și s-a apropiat la 25-18, profitând și de un turnover de 24 de secunde al gazdelor. Elevele lui Bogdan Bulj au încercat să o blocheze pe Morrissette să pătrundă cu o apărare combinată la blocaje, iar aceasta a găsit-o singură pe Radovic sub coș și a înscris pentru 27-20. Coker a refăcut ecartul de două cifre cu un 3 points-play.

A fost un meci cursiv în prima parte, cu destule ratări, dar un ritm bun. Fleming a reușit un capac și a marcat pe contraatac, iar Ferenczi și Omerbasic marcau de la distanță. Oaspetele erau în penalizare cu două minute rămase din sfert, în timp ce gazdele aveau un fault în a doua perioadă de joc. Arădencele au făcut faulturi pe finalul sfertului, iar Rodriguez a protestat și a cerut antisportiv la Poole după un fault la Morrissette. 39-29 a fost scorul la jumătatea partidei. Gazdele aveau trei triple și trei libere în plus față de adversare la pauza mare, iar CSU avea o aruncare din semicerc în plus.

Coker a marcat primele cinci puncte după revenirea de la vestiare și a dus scorul la 44-29. CSU Alba Iulia a trecut la apărarea în zonă în sfertul secund și a continuat să se apere așa aproape până la finalul partidei. Poole a încercat să forțeze un fault pe o aruncare de trei la final de atac, dar nu a primit nimic. Tavic și-a păcălit adversarele din repunere și a dus scorul la 48-33. Morrissette puncta pe contră, Coker, de la linia de fault și oaspetele pierdeau un atac cu 24 de secunde. A urmat un pas greșit și January strângea ecartul la 13 puncte. A urmat timpul de odihnă al gazdelor și Hadzovic înscria 2+1. January a ajuns la patru faulturi cu 12 minute înainte de final și antrenorul său protesta de ce s-a acordat fault.

Hadzovic a fost sancționată cu antisportiv la un duel cu Fodor. Arbitrii s-au consultat între ei și au dictat antisportiv. Rodriguez a protestat vehement și s-a ales cu un tehnic. Fodor a transformat cele două libere, iar Hadzovic marca libera de la tehnic. Omerbasic puncta pe contră și Morrissette ducea scorul la 54-43. Gazdele au înscris de la linia de fault până la finalul sfertului, iar scorul la ultima pauză a fost 58-43.

Morrissette scutura plasa de la distanță, iar Tavic marca patru libere. A doua vizită consecutivă la linia de fault a venit după ce Fodor a primit antisportiv. Nagy a dus scorul la 64-46 după o pătrundere. Morrissette își trecea în cont o nouă triplă, iar Radovic a înscris una din două libere după ce a reușit o intervenție la mijlocul terenului. Morrissette putea să reducă ecartul dar a ratat pe contraatac. Tavic înscria libere, iar January, de la distanță.

Oaspetele au ieșit la presing pe repunerea adversă după time-out-ul lui Bulj. Arădencele au marcat 7 puncte într-un minut: Ferenczi a pătruns și a servit-o pe Coker, Hadzovic a înscris de după semicerc și Ferenczi a finalizat după o pătrundere. Scorul devenea 73-53 cu trei minute și jumătate până la final. Gazdele nu au mai înscris în acest interval, nici măcar de la linia de fault. January și Radovic au dus scorul la 73-59 cu un minut până la final. CSU încerca din nou un presing avansat, dar galben-albastrele au reușit să treacă mingea în terenul advers, destul de greu. În ultimul minut nu a marcat nici una din cele două echipe și meciul s-a încheiat cu 73-59.

Arădencele au avut două triple în plus (6-4) și cu zece libere mai mult (21-11), în timp ce oaspetele au marcat 18 coșuri de două puncte, față de 17. 34-28 a fost scorul la recuperări. Gazdele au avut 17 puncte pe contraatac față de 10.

Jessica January a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte. Ana Radovic a încheiat în double-double cu 11 puncte și 12 recuperări. De la CSU Alba Iulia s-a mai remarcat Morrissette cu 14 puncte.

Patru jucătoare de la gazde au fost în double-digits. Monique Coker a fost aproape de double-double cu 15 puncte și 9 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad s-au mai remarcat: Hadzovic cu 13 puncte și 5 recuperări, Tavic cu 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, respectiv Ferenczi cu 12 puncte și 4 pase decisive.

A fost prima victorie pentru FCC ICIM Arad în această ediție de campionat, cu care ajunge la 8 puncte și își egalează adversarul din următoarea etapă, UPM BC Sirius Târgu Mureș. CSU Alba Iulia suferă a 5-a înfrângere în Liga Națională și este pe patru cu 11 puncte (3 victorii/5 înfrângeri). Albaiuliencele stau în următoarea etapă, când ar fi trebuit să joace cu retrasa Phoenix Galați. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!