Stiri Cupa României Feminin

FINAL 4 Cupa României. Sf. Gheorghe și Alexandria se întâlnesc în prima semifinală

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
25.03.2014

Final 4 Cupa României

Miercuri, 26 martie, ora 17.00

Sala Polivalentă Târgoviște

LIVE: Digi Sport 2

  Fișa meciului  

În perioada 26-27 martie, are loc la Târgoviște, turneul final al Cupei României la baschet feminin. În prima semifinală a competiției se vor întâlni ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe și CS Teleorman Alexandria. Duelul are loc miercuri, de la ora 17:00, fiind transmis în direct la DIGI Sport 2.

Prima luptă pentru accederea în marea finală pare a fi una relativ dezechilbirată, având în vedere ultimele probleme care au apărut la clubul din județul Teleorman. Trei din sportivele de bază venite de peste Ocean: Graham, Smith şi Patricl, au hotărât să părăsească România deoarece există un pericol mare de război datorită confictelor din Ucraina, considerându-se mult mai în siguranţă acasă, în SUA. Un alt aspect care pare să fi destabilizat atmosfera din lotul echipei ar fi întâmplarea dinrepriza secundă a duelului de vinerea trecută cu Oradea din cadrul LNBF. Supărat pe prestaţia elevelor sale, Mădălin Piperea s-a aşezat pe bancă şi a refuzat să le mai ofere indicaţii tehnice până la finele partidei. De partea cealaltă, Sepsi SIC Sf. Gheorghe pare a fi într-o creștere de formă după debutul dezastruos de campionat. Odată cu venirea noului antrenor la echipă, Zoran Mikes, covăsnencele au arătat o altă față. Bosniacul a reușit să le adune pe elevele lui și să obțină locul 4 în sezonul regulat al actualei ediții de campionat, având prestații de remarcat în duelururile cu formațiile mai bine cotate.

În ceea ce privește Cupa României, ambele duelante de miercuri seară au reușit calificări fără mari probleme între cele mai bune patru echipe ale competiției. Dacă Teleorman Alexandria a disputat doar un tur eliminatoriu în drumul spre Final Four-ul (scor 161-104 la general cu CSM Satu Mare), trupa din județul Covasna a fost obligată să elimine două adversare ( pe Craiova cu 232 – 95 scor general, respectiv Danzio Timișoara, 165-97).

Cele două adversare s-au mai întâlnit de-a lungul timpului în patru rânduri, ACS Sepsi izbutând să se impună în 3 partide. Ultima confruntare directă a avut loc la începutul anului 2014, atunci când în returul LNBF, covăsnencele au trecut cu scorul final de 84-45. Scorul în actualul sezon este la egalitate, 1-1, după ce Alexandria a produs surpriza turului, bifând un succes la 12 puncte diferență în fața adversarei din semifinala Cupei României. Luând în calcul aceste aspecte, dar și cele menționate mai sus, jucătoarele ce îmbracă tricoul alb-verde pornesc cu prima șansă la calificarea în ultimul act al competiției. Cu toate acestea, având în vedere că se joacă un singur meci și e o luptă pentru un trofeu important, orice se poate întâmpla

Prima semifinală a Final Four-ul Cupei României la baschet feminin va avea miercuri, 26 martie, începând cu ora 17:00. Partida va fi transmisă în direct la postul de televiziune DIGI Sport 2.

Foto: Sepsi SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!