Stiri Cupa României Feminin

FINAL 4. Succes concludent pentru Sf. Gheorghe în fața Alexandriei și obține calificarea în finală

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
26.03.2014

FINAL 4

83-62

21-17, 29-10, 19-13, 14-22

  Statistica  

Prima semifinală a Cupei României la baschet feminin  a avut un deznodământ așteptat. ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe s-a impus fără mari emoții în fața formației CS Teleorman Alexandria, scor final 83-62.

Bosniacul Zoran Mikes a optat pentru un prim cinci format din Loyd, Ivancevic, Betjtic, Prahalis si Watson, în timp ce omologul său de pe banca tehnică a teleormănencelor, Mădălin Piperea a început cu Stefan, Amold, Chivu, Principe șu Șipoș.

Primele două puncte ale întâlnirii au fost înscrise rapid de Watson pentru Sf. Gheorghe, dar imediat a venit replica adversarelor. Fără patru din jucătoare de bază ale echipei, Alexandria s-a descurcat admirabil în primele 10 minute ale semifinalei. Pe fondul unei evoluții bune a Alinei Chivu, oaspetele întâlnirii au reușit să țină aproape de adversar, având un deficit de doar patru puncte. Vizibil fiind oboseala acumulată de formația din județul Teleorman, covăsnencele au apăsat pedala de accelerație și s-au distanțat pe tabelă în sfertul al 2-lea, jocul sub panou mergând excelent cu Loyd și Mitov în prim-plan. Elevele antrenate de Mike au întrat la cabine cu un avans de 23 de puncte (50-27), suficient pentru o repriză a 2-a mult mai liniștită.

Partea secundă a duelului a continuat în aceeași notă, cu jucătoarele îmbrăcate în maieul alb-verde, la cârma jocului. Ecartul de pe tabela Sălii Polivalente din Târgoviște a crescut, iar probleme învingătoarei cu 10 minute înainte de final nu s-a mai pus. Singurul lucru notabil s-a petrecut la sfârșitul sfertului trei, atunci când conducătorul de joc al covăsnencelor, americanca  Samantha Prahalis a suferit o accdidentare și nu a mai putut continua până la finalul partidei. Ultima parte a jocului a început surprinzător de bine pentru teleormănence, reușind un run de 10-0 prin trei aruncări din afara semicercului. Cu toate că au izbutit un sfert patru foarte bun, nu a fost însă suficient pentru a întoarce scorul de pe tabelă, cedând la final cu 83-62.

Cea mai bună marcatoare pentru Sepsi SIC a fost americanca Kails Loyd, autoare a 22 puncte, 9 recuperări și 4 assisturi. Din tabăra covăsnencelor s-au mai remarcat Zorica Mitov cu 18 puncte, 11 recuperări și Jasmine Watson, 14 puncte, 4 recuperări.

De partea cealaltă, Alina Chivu a avut o evoluție excelentă în tricoul alb-albastru. Aceasta a terminat meciul cu 28 de puncte marcate și 2 recuperări. Ea a fost secondată de Adelina Ștefan, autoare a 11 puncte, 4 recuperări și Tricia Principe cu 8 puncte, 12 recuperări, dar și Anca Sipoș, 8 puncte, 7 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!