Stiri Cupa României Feminin

Final 4. Univ. Goldiș ICIM Arad trece dramatic de CSM Târgovişte

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
27.03.2014

F4 Cupa Romaniei

Semifinala 2

71 - 74

26-20; 22-17; 5-22; 18-15

  Statistica  

Supranumită "finala din semifinale" datorită faptului că opunea echipele care au monopolizat titlul în ultimii ani, disputa dintre Târgovişte şi Arad promitea să ofere un spectacol baschetbalistic de calitate încărcat de emoţiile şi tensiunile demne de un derby al baschetului feminin românesc. Tehnicienii celor două formaţii au avut dificila misiune de a alege câte 6 din cele 7 jucătoare străine pe care să le treacă pe foaia de joc. Ambii antrenori s-au oprit asupra unor fundaşi - astfel Dan Fleșeriu a decis să nu apeleze la serviciile jucătoarei maghiare Fanni Hutlassa iar omologul său, Jose Araujo, a renunţat la Donica Cosby.

După angajamentul iniţial întrerupt de rolele de hârtie aruncate de galeria gazdelor -"Comando Dracula", Aradul pune primele puncte pe tabelă prin Laura Broomfield. Imediat Ancuţa Stoenescu profită de aşezarea în zonă a oaspetelor şi oferă replica de la 3 puncte. Se merge cap la cap până la 7-7 în minutul 4. Monica Engelman reuşeşte 4 puncte consecutive dar acumulează repede 2 greşeli personale şi este înlocuită de Suzana Milovanovic. Destiny Williams desprinde Aradul la 6 puncte (12-18) şi Dan Fleseriu solicită timp de odihnă. Sfaturile sale prind bine şi dâmboviţencele echilibrează meciul. Mai întâi Chrissy Givens egalează la 20 după un coş cu fault pentru ca mai apoi Porsche Poole să înscrie ultimele 6 puncte ale sfertului (26-20).

Actul secund aduce revenirea arădencelor tocmai prin jocul bun prestat de fosta componentă a Targovistei, Monique Coker, cea care reuşeşte să egaleze la 28. Chrissy Givens nu rămâne datoare şi iese la rampă pentru a desprinde echipa sa de la 30-30 la 36-33 şi mai apoi 46-33 cu un minut şi jumătate de joc până la pauză mare. Laura Broomfield şi Jence Rhoads înscriu pentru Arad în timp ce Givens îşi marchează de la libere punctele 11 şi 12 din acest sfert şi se intră la cabine cu un avantaj liniştitor pentru gazde: 48-37.

Pauza este un sfetnic mai bun pentru oaspete care prin tripleta Rhoads, Coker, Engelman anihilează avantajul dâmboviţencelor, preluând conducerea la jumătatea secvenţei (51-52). Jenna Smith reuşeşte al doilea coş din acţiune al CSM-ului în sfertul al treilea (primul fiind o aruncare de 3 puncte marcată de Ancuţa Stoenescu) dar Aradul răspunde prin 5 puncte consecutive înscrise de Suzana Milovanovic şi cu 10 minute înainte de final tabela indică 53-59, rezultat care la pauză mare ar fi părut neverosimil.

Tensiunea şi dramatismul au atins cote maxime pe parcursul ultimei secvenţe acestea punându-şi amprentă şi pe procentajele slabe reuşite de cele două echipe. Mai întâi Porsche Poole apropie Târgoviştea la diferenţă de o posesie (56-59) pentru ca mai apoi oaspetele să se desprindă la 10 puncte după coşul marcat de Suzana Milovanovic (57-67). Când publicul din Târgovişte se resemnase deja cu înfrângerea, la scorul de 59-69, Ancuţa Stoenescu reaprinde speranţele scuturând plasa de la distanţă. Mai mult, preşedintele grupării arădene, Marcel Urban este sancţionat cu fault tehnic pentru proteste şi gazdele sunt readuse în joc cu 90 de secunde rămase pe cronometru. Stoenescu transformă una din cele două aruncări libere de care a beneficiat, Jenna Smith finalizează posesia suplimentară pentru a reduce la 4 puncte diferenţa de pe tabelă (65-69) şi tehnicianul arădean solicită timp de odihnă. Destiny Williams înscrie de sub coş la o minge ce părea pierdută dar dâmboviţencele răspund printr-un coş de 3 puncte. Mizând pe o formă mai slabă a oaspetelor la linia de libere, Dan Fleșeriu ordonă oprirea cât mai rapidă a cronometrului. Destiny Williams ratează ambele aruncări libere de care beneficiază iar Chrissy Givens reduce la 2 puncte avantajul Aradului. Monica Engelman este faultată şi ratează prima aruncare dar o transformă pe a doua în timp ce amfitrioanele beneficiază de un ultim atac pentru a încerca trimiterea partidei în prelungiri. Porchia Green scapă din marcaj şi aruncă din 45 de grade iar mingea se plimbă pe inel şi într-un final cade alături iar Univ. Goldiș ICIM Arad se impune cu 74-71 pentru a înfrunta în finală mare ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe. CSM Târgovişte va evolua în compania CSBT Alexandria pentru medaliile de bronz.

S-au remarcat de la gazde: Chrissy Givens (18 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive), Porchia Green (9 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive) şi Jenna Smith (11 puncte, 8 recuperări) respectiv de la arădence: Jence Rhoads (17 puncte, 6 recuperări, 7 pase decisive), Laura Broomfield (9 punce, 14 recuperări) şi Suzana Milovanovic (9 puncte, 6 recuperări).

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1Agelu :

    Accidentare
    Am vazut ca Monica Brosovszky a iesit in sf.3 cu entorsa . E grav sau poate juca in finala ?
    In rest - deja devine o traditie ca in jocurile cu miza Targovistea sa capoteze , in special in fata Aradului.

    cu 10 ani în urmă (27.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!