Stiri Cupa României Feminin

Finala Mică: Alba Iulia învinge şi forţează meciul decisiv

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
04.05.2013

69 - 67

23-21; 14-20; 15-14; 17-12
1

Statistica

1

Înaintea partidei echipa vizitatoare dorea să îşi ofere un frumos cadou de Paşti şi să se întoarcă la Satu Mare cu medaliile de bronz de gât, de partea cealaltă, echipa antrenată de Miroslav Popov a dorit să-şi ia rămas bun de la fani cu o prestaţie bună încununată de succes şi să forţeze un meci decisiv după Sărbătorile de Paşti. Legat de suporterii din Alba Iulia se pare că membrii galeriei "Gruppo Arnsbesg" au ceva de împărţit cu jucătoarea Jovana Vukoje pe care au huiduit-o şi şi-o doresc plecată de la echipă.

Începutul de meci este echilibrat, cele două echipe alternând la conducere, doar pe finalul sfertului gazdele reuşind să se desprindă la 4 puncte. Ultimul coş însă aparţine oaspetelor, Drye reducând diferenţa la 2 lungimi printr-o aruncare în ultima secundă: 23-21.

În sfertul secund povestea se repetă, doar că sătmărencele sunt cele care duc trena iar amfitrioanele reduc în permanentă din ecart. La jumătatea sfertului jucătoarele antrenate de Dan Fleșeriu forţează desprinderea şi reuşesc să pună 6 puncte între ele şi urmăritoare după ce Monica Ivan reuşeşte 5 puncte consecutive. Replică o oferă Brantlova şi Tobin şi se părea că la pauză mare vom avea egalitate pe tabelă. Hajnalka Szlimak nu este de acord şi scutură plasa de la distanţă în chiar ultimele secunde ale primei reprize, este faultata și transforma și aruncarea suplimentară: 37 - 41.

A doua jumătate începe cum nu se poate mai bine pentru oaspete, diferenţa pe tabelă ajungând treptat la 10 puncte, moment în care tehnicianul gazdelor solicită timp de odihnă. Amanda Thompson dă semnalul revenirii dar oaspetele se menţin la distanţă după coşul de 3 înscris de Annemarie Părău. Aceeaşi Thompson răspunde înscriind un coş cu fault şi transformă libera suplimentară iar apoi apropie gazdele la doar 2 puncte. De la linia de fault Whittington înscrie una din aruncările libere de care a beneficiat şi stabileşte scorul după 30 de minute: 52 - 55.

Aceeaşi Whittington duce oaspetele la 5 puncte distanţă şi menţine acest ecart şi în primele 5 minute ale sfertului 4. Teama de gustul amar al înfrângerii impulsionează gazdele să revină pe tabelă şi Ekaterina Abramzon înscrie de la distanţă pentru a reduce diferenţa la un singur punct, diferenţă cu care se va intra în ultimul minut. Brantlova transformă o aruncare liberă din cele două de care a beneficiat şi avem egalitate cu 40 de secunde înainte de final. Andreea Orosz ratează o aruncare de 3 iar în replică Eniko Laza aduce gazdele la conducere pentru prima dată în a doua jumătate a meciului. Fleșeriu solicită timp de odihnă şi gândeşte schemă pentru ultimul atac dar gazdele beneficiind de faptul că nu se aflau în penalizare neutralizeza tactica tehnicianului sătmărean prin două faulturi făcute la momentul potrivit şi timpul de joc expiră fără ca oaspetele să aibă şansa unei aruncări. Scor final 69 - 67 şi seria se mută la Satu Mare pentru meciul decisiv de pe 7 mai.

Principalele marcataore au fost: Amanda Thompson cu 15 puncte, Rebecca Tobin şi Tereza Brantlova cu câte 14 pentru gazde respectiv Utahya Drye 18, Annemarie Părău 14 şi Khadjah Whittington 11 pentru vizitatoare.

Sursa foto: facebook/csualbaiulia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!