Stiri Cupa României Feminin

Florin Mureșan: „E un abuz în toată regula. Mergem până în pânzele albe dacă o astfel de sancțiune rămâne”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.04.2019

Florin Mureșan: „E un abuz în toată regula. Mergem până în pânzele albe dacă o astfel de sancțiune rămâne”

CSM Satu Mare a primit o amendă de 12.000 de euro pentru că l-a avut doar pe secundul Octavian Boian la festivitatea de premiere de după finala Cupei României. Sătmărencele au părăsit sala imediat după terminarea partidei, nemulțumite de arbitraj. Pentru federație prezența unui singur reprezentant la festivitate nu a fost suficientă, amendând clubul cu 5.000 de euro, plus 500 de euro pentru fiecare jucătoare și antrenor, pentru un grav prejudiciu de imagine. Astfel s-a ajuns la o amendă mai mare decât pentru retragerea din campionat, care este de 10.000 de euro.

Managerul de la CSM Satu Mare, Florin Mureșan, a anunțat, prin intermediul contului de facebook, că clubul nu va plăti amenda indiferent de consecințe.  

„Așteptăm să vedem ce se decide la apel, dar un lucru e clar clubul nu va plăti niciun cent amendă către FRB indiferent de consecințe. Dacă Federația decide să nu respecte ceea ce noi facem la Satu Mare și de faptul că practic prin existența noastră se crează o competiție la nivel de vârf în baschetul feminin atunci foarte probabil nu merită să ne aibe ca membri și este posibil ca în cazul ăsta să reușească să mai împuțineze din numărul echipelor ce participă în competiție, unul deja aflat la un minim istoric.

Eu unul, de când sunt în sport ca ziarist și am fost ani buni și membru în comisii de disciplină la AJF, n-am văzut ca o decizie să se ia unilateral fără ca măcar acuzatul să se poată apăra sau măcar să fie întrebat dacă e adevărat că e vinovat de ceea ce este acuzat. Și la AJF convocam părțile la comisie și apoi decideam. Până și în inchiziție îi intrebau pe acuzați dacă e adevărat că fac vrăjitorie sau nu, doar la FRB e diferit”, a scris Florin Mureșan.

Acesta consideră că este un abuz această sancțiune și a făcut din nou referire la „cazul memoriul” de anul trecut. Atunci CSM Satu Mare a contestat faptul că rivala Sepsi a avut mai mult de trei straniere europence, după ce în regulament a fost specificată doar situația cu numărul maxim de non-europence. Atunci memoriul a fost respins și federația a adus completări în regulament.

„E un abuz în toată regula și de data aceasta mergem până în pânzele albe dacă o astfel de sancțiune rămâne în ființă și în măsura în care aceste abuzuri nu sunt înlăturate, eu unul, personal, în numele meu o să-l acționez în judecată pe președintele Comisiei pentru cei 500 de euro cu care am fost penalizat. Iar daunele le donez copiilor orfani căci cu siguranță o să câștig. Îi cer public demisia președintelui comisiei pentru că nu e prima dată când ia decizii după ureche. A se vedea ultimul caz, al jucătoarei Ferenczi...

Ca să nu mai vorbim de anul trecut când a știut de eroarea de dactilografiere, dar a tăcut ca ăla-n cucuruz. Vreau să-l întreb pe domnul președinte al comisiei dacă-și amintește că la meciul CSM Satu Mare- Sepsi din sezonul trecut din sezonul regulat, cel jucat în decembrie, a sesizat eroarea de regulament cu jucătoarele străine de la Sepsi. A dat apoi un telefon după care meciul s-a jucat...”, a adăugat Mureșan.

Managerul de la CSM Satu Mare s-a legat și de „acțiunile inutile de 3x3”. CSM Satu Mare are două sportive incluse în lotul național olimpic de 3x3, Andreea Lazăr (Pop) și Alexandra Uiuiu.

„Vreau să știu și eu cum vrea federația să-și atragă româncele de partea ei, să le cheme la naționale, la acțiunile inutile de 3x3 unde cluburile plătesc și jucătoarele sunt pasibile de accidentări doar ca ei să-și facă imagine după ce le amendează pe nedrept cu câte 500 de euro...”.

Oficialul sătmărean consideră că prezența unui reprezentant la festivitatea de premiere a fost suficientă și spune că clubul nu a fost anunțat ce se întâmplă după meci.

„Și mai e o chestiune ...Noi am avut reprezentant la festivitatea de premiere și am participat la ea – că la FRB nu convine că am participat doar printr-un singur reprezentant e strict problema lor, niciunde în regulament nu scrie că trebuie toți să participăm ci scrie doar să participăm, ceea ce am facut. Nu ni s-a spus la ședința tehnică, mă rog discuția de dinaintea meciului cu comisarul Tibi Rist, decât dacă suntem de acord să stăm la imnul secuiesc după ce se cântă imnul României. Ce se întâmplă după meci nu ne-a mai spus nimeni...

Iar anul trecut am primit prafu de pe tobă... O plachetă și gata... Fără medalii, fără nicio amintire pentru fetele astea că au jucat totuși o finală de Cupa României. Din cei 42.000 lei luați de la Sepsi la licitație puteau cumpăra măcar niște medalii. Să facă bine să ne respecte că poate o să dau presei și apelul pe care l-am trimis la FRB să se știe de ce România a ajuns pe ultimul loc în ierarhia mondială a baschetului feminin şi nu le va conveni”, a mai scris Florin Mureșan, manager CSM Satu Mare.

În Regulamentul General de Organizare al Competițiilor de Baschet în România, se specifică la punctul 12.17:

l). În cazul turneelor finale, echipele clasate pe primele 3 locuri sunt obligate să participe la festivitatea de premiere. De asemenea, la festivitatea de premiere este recomandat să participe toți sportivii câștigători ai premiilor speciale.

La punctul 23.14. e. scrie: Retragerea sau neparticiparea la ceremoniile de închidere şi festivităţile de premiere pentru decernarea medaliilor/trofeelor pentru câştigarea LNB, Cupa României sau Supercupa României amenda este: în cazul echipelor de seniori cu 5.000 Euro.

Clubul sătmărean se pregătește să dispute marți la Cluj-Napoca al treilea meci din primul tur de play-off, alb-roșiile având 2-0 în fața Universității după victoriile de pe propriul teren.

*foto: Zsoli Jeffwarder

5 comentarii la aceasta stire:
  • cristy :

    of,of
    de ce ati transmis meciul? asa trebuie sa dau dreptate celor de la Satu-Mare.Asa cum am mai scris 2 din cei 3 arbitri plus comisarul au putut oficia corect si fara probleme steaua-dinamo,deci se poate arbitra corect dar atunci cand federatia are "datorii" ce poti sa faci?

    cu 4 ani în urmă (08.04.2019) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Imn
    Imnul secuiesc dupa ce s-a cantat imnul Romaniei? Minciuna!

    cu 4 ani în urmă (08.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Parere
    Referitoare la amenzi, deoarece au mai existat abuzuri pe vremea doamnei Tocala in sensul luarii unei decizii convenabile FRB in detrimentul uneia corecre.
    Daca in regulamentul ei intern, FRB a prevazut CLAR asemenea amenzi pentru comportamentul echipei Satu Mare, atunci aceasta echipa are de ales: sa plateasca sau sa iasa de sub tutela FRB.
    Vad insa cum defileaza fara adversar echipa Miercurea Ciuc in campionatul feminin.
    Daca nu e o repetare tip Asesoft privitor la drepturi sau privilegii, mai are sens campionatul feminin de baschet? Mai bine instituim regula: cine e pe locul 2, deoarece locul 1 este clar...

    cu 4 ani în urmă (09.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Continuare
      FRB ar trebui sa-si revizuiasca regulamentul dupa fiecare caz de acest fel astfel incat la urmatoarea publicare a lui, ambiguitati gen: "recomandabil" sa dispara. Sunt fix cuvintele cheie in baza carora orice lege poate fi interpretabila si in consecinta incompleta.
      Decizia cluburilor de a adera la FRB sau alta liga straina, sau sa isi constituie o liga noua, este iarasi a cluburilor participante si FRB ar trebui sa nu poata sa actioneze nicicum impotriva acesteia, alfel traim sub dictatura MInisterului care ar impune ce sa existe si ce nu, inacceptabil in democratie.

      cu 4 ani în urmă (09.04.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Pe langa echipa trebuia amendat si Muresan,avand un comportament nesportiv si inacceptabil,atacand arbitrii,gazdele,masa oficiala si el ca un dictator a dat ordin pentru parasirea terenului si neparticiparea la ceremonia de festivitate.Acest Muresan este mic,foarte mic,si la propriu si la figurat!Rusine domnule Muresan,cu astfel de decizii si comportament nu ajuti de loc echipa,care altminteri este o echipa simpatica si valoroasa.

    cu 4 ani în urmă (12.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!