Stiri Cupa României Feminin

FRB impune testarea obligatorie înaintea meciurilor din Liga Națională și Cupa României

FRB impune testarea obligatorie înaintea meciurilor din Liga Națională și Cupa României

Federația Română de Baschet a anunțat că reintroduce obligativitatea testării înaintea meciurilor din Liga Națională și Cupa României.

Potrivit comunicatului emis pe frbaschet.ro, Consiliul Director a propus unele modificări ale Protocolului Medical FRB, care urmează să intre în vigoare în perioada următoare.

Comunicatul arată astfel:

„Urmare a corespondenței din data de 03.01.2022, la care au răspuns 12 membri, Consiliul Director al FRB a aprobat cu unanimitate de voturi următoarele:

 - Toți participanții la jocurile oficiale din LNB și CR trebuie să efectueze obligatoriu teste antigen rapide cu maxim 48 de ore înainte de ora de începere a meciului.

- După efectuarea testelor antigen rapide de către un cadru medical autorizat sau de către medicul echipei, ofițerul responsabil COVID-19 al echipei va transmite prin e-mail la FRB un tabel în care vor fi menționate numele tuturor participanților și rezultatele. Tabelul va fi semnat de ofițerul responsabil Covid-19, dar și de cadrul medical autorizat care a efectuat testările (sau, după caz, de către medicul echipei). Tabelul respectiv va fi prezentat și comisarului FRB nominalizat la jocul oficial.

- În cazul în care se constată un caz pozitiv în randul participanților, se informează DSP locală iar persoana respectivă este izolată imediat până la efectuarea RT-PCR. Dacă și la RT-PCR rezultatul este pozitiv, atunci se urmează dispozițiile DSP în cazul persoanei cu rezultat pozitiv iar dacă restul participanților nu sunt considerați contacți direcți, aceștia își continuă activitatea sportivă, având rezultat negativ.

- Dacă la testarea rapidă antigen apar cel puțin trei cazuri pozitive în rândul sportivilor, atunci meciul va fi reprogramat pentru o dată ulterioară, cu respectarea L16 de la data programării meciului respectiv.”

În ultima perioadă, CSM CSU Oradea și CSA Steaua București s-au confruntat cu cazuri de Covid-19 la nivelul lotului și au fost nevoite să-și amâne jocuri pe plan intern.

FRB recomandă cluburilor înscrise în Liga Națională să monitorizeze cu maximă atenție starea de sănătate a sportivilor, antrenorilor și însoțitorilor echipei în perioada următoare.

Decizia Consiliului Director intră în vigoare începând cu meciurile din etapa a XIV-a din LNBM respectiv etapa a XIII-a din LNBF, scrie frbaschet.ro.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!