Stiri Cupa României Feminin

FRB: Sunt necesare două teste negative consecutive pentru participarea în Cupa României la feminin

FRB: Sunt necesare două teste negative consecutive pentru participarea în Cupa României la feminin

Federația Română de Baschet a luat mai multe măsuri în vederea bunei desfășurări a turneelor preliminare din Cupa României la feminin, amânate pentru perioada 2-4 noiembrie. 

Pentru a putea participa, echipele înscrise vor fi nevoite să prezinte două teste negative de COVID-19 pentru jucătoare și persoanele din staff care se vor prezenta în bulele din Satu Mare și București la 1 noiembrie. Testările respective vor fi efectuate în 25 și 30 octombrie.

Consiliul Director al FRB a avut în 17 octombrie o ședință online cu participarea a 12 membri în urma căreia au fost decise aceste lucruri. Redăm în cele ce urmează comunicatul de pe site-ul Federației:

”1. Ținând cont de situația epidemiologică actuală din România, dar si de focarele COVID-19 declanșate în randul echipelor masculine ce urmau să participe la turneele CRM, 2020-2021, se aprobă cu majoritate de voturi modificarea datelor de desfășurare a turneelor preliminare din Cupa României, feminin, 2020-2021, meciurile din Grupa A și Grupa B urmând sa se dispute, în perioada 2-4 noiembrie; intrarea echipelor participante din CRF în bula epidemiologică de la hotel va fi făcută în data de 1 noiembrie 2020.

2. Se aprobă cu majoritate de voturi modificarea calendarului de testare obligatorie RT-PCR premergător competiției CRF; astfel, se aprobă cu majoritate de voturi modificarea Protocolului medical FRB: pentru siguranța epidemiologică în rândul participantelor din CRF, precum și ținând cont de recomandările epidemiologului FRB, dar și de cele recomandate în calendarul de testare FIBA, echipele participante la turneele CRF sunt obligate să facă testarea RT-PCR astfel:

T1 – cu 7 zile înaintea începerii competiției (se consideră că începerea competiției este de la intrarea echipelor în bula epidemiologică) – în data de 25 octombrie;

T2 – cu cel mult 48 de ore înaintea începerii competiției (se consideră că începerea competiției este de la intrarea echipelor în bula epidemiologică) – în data de 30 octombrie.

Cele două testări RT-PCR sunt obligatorii pentru a putea participa în CRF. În urma acestor testări, echipele vor putea participa în CRF doar cu sportivele și membrii ai staff-urilor pentru care se prezintă 2 rezultate negative; în cazul apariției unor rezultate pozitive, se informează urgent DSP locală și se urmează pașii impuși de către aceasta.

3. Se aprobă cu majoritate de voturi Regulamentul Specific al CRF, ediția 2020-2021, precum si modificările aduse Protocolului medical FRB pentru competitiile de baschet în sălile de sport.”

*Foto: Miska Brigitta/Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!