Stiri Cupa României Feminin

Gabriel Boriga: "A fost un meci care poate să rămână etalon pentru orice echipă din România"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.10.2012

Puţin a mai lipsit pentru ca petrecerea să înceapă la Târgovişte. Susţinută de aproximativ 2500 de suflete, CSM Târgovişte s-a înclinat în ultimele secunde în faţa puternicei Famila Schio din Italia. Graţie unui coş de trei puncte venit cu aproximativ 3 secunde rămase pe tabelă, CSM Târgovişte a pierdut, pentru moment, şansa unei victorii istorice, la debutul în Euroligă, scor 75-76.

Total Baschet a stat de vorbă cu preşedintele de onoare al echipei dâmboviţene care, în ciuda acestei înfrângeri, s-a declarat mulţumit de evoluţia sportivelor sale. Gabriel Boriga a caracterizat acest meci ca fiind un etalon pentru toate echipele de baschet din România, subliniind că în scurt timp vom vedea o altă faţă a echipei din Târgovişte, "care va face senzaţie în Euroligă".

Aţi fost foarte aproape de o victorie istorică, dar aţi cedat în ultimele secunde. Putem vorbi de ghinion ?

Acesta este nivelul Euroligii. Toată lumea trebuie să înţeleagă că Euroliga este cu totul şi cu totul altă lume decât ceea ce ştim noi şi jucăm noi. Cine nu atinge Euroliga nu poate să ştie şi implicit să vorbească despre acest fenomen. Numai cine a fost implicat, în meciuri de Euroligă, poate să îşi dea seama de diferenţa incomensurabilă dintre Euroligă şi Campionatele Naţionale din toate tările. Nu prea putem vorbi de ghinion. Poate doar că noi la ultimele două aruncări am ratat, iar adversarii au marcat ultima aruncare. Acesta este farmecul şi specificul şi valoarea Euroligii. A fost un meci care poate să rămână etalon pentru orice echipă din România, unde trebuie să ajungă ei, la ce nivel.

Sunteţi mulţumit de prestaţia echipei ?

Echipa a jucat foarte bine, a jucat super. Le felicit pe jucătoare, sunt mândru de ele. Ele au dat tot ce au putut în acest meci, dar experienţa a făcut diferenţa. Experienţa de 8 sezoane în Euroligă plus toate cupele din palmaresul echipei Schio, au făcut diferenţa în această seară, nimic altceva. Jucătoarele noastre nu au fost mai prejos decât ale lor. Ne-am dedicat de 10 ori mai mult decât ele. Am muncit şi am luptat şi am fost foarte aproape să murim pentru acest meci. Nu pot să le reproşez nimic jucătoarelor mele. Trebuie să înţelegem că Euroliga este altceva. Sunt echipe cu experienţă care joacă un altfel de baschet, nu îşi permit să rateze, să facă greşeli sau să ne dea vreo şansă. În momentul în care au o şansă, o frutifică ceea ce noi nu am fost obişnuiţi până acum. Una peste alta eu sunt mulţumit şi le felicit pe jucătoare.

Ce a lipsit în această seară ?

Nu ştiu, poate un gram de noroc la sfârşit. Ele au marcat ultimele două aruncări, noi le-am ratat. Acesta este sportul, trebuie să acceptăm. Pentru noi meciul de azi a fost o experienţă foarte bună. Pentru baschetul din România a fost cea mai bună publicitate posibilă. România nu a avut în ultimii 20 de ani ceea ce s-a întâmplat în această seară. Ceea ce s-a întâmplat a fost un lucru extraordinar. O echipă foarte bună, o atmosferă cum nu a mai fost în România şi jucătoare care au demonstrat că merită să aducă Târgoviştea acolo unde este, în Euroligă. Eu vă spun un lucru, şi o puteţi lua ca o promisiune: în scurt timp o să vedeţi cu totul şi cu totul altă echipă a Târgoviştei care va face senzaţie în Euroligă. Felicit staful echipei. Să organizezi un meci de Euroligă e foarte greu şi până acum nimeni nu a putut, doar noi. Sunt foarte mândru de toţi cei implicaţi, de absolut toţi pentru tot ceea ce se întâmplă la Târgovişte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!