Stiri Cupa României Feminin

Gabriel Boriga:"Este cel mai important moment din istoria baschetului românesc"

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
21.01.2013

Campioana României la baschet feminin, CSM Târgoviște va disputa miercuri de la ora 18:00 cel mai important meci din istoria baschetului românesc. Târgoviștencele vor întâlnii pe teren propriu formația maghiară Sopron, într-un meci decisiv pentru calificarea mai departe în Euroliga feminină.

La conferinţa de presă susţinută astăzi de oficialii campioanei preşedintele clubului dombovițean, Gabriel Boriga a vorbit despre acest eveniment foarte important:

„Nu exagerez cu nimic când spun că acesta este cel mai important moment din istoria baschetului românesc de club. O victorie în faţa celor de la Sopron ar asigura, în proporţie de 99 la sută, calificarea noastră în faza superioară a competiţiei. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de sprijinul suporterilor. Într-o astfel de confruntare suportul tribunei poate înclina balanţa în favoarea noastră. Vă asigur că meciul cu Sopron are o importanţă maximă şi sunt convins că dâmboviţenii nu vor rata un asemenea duel”, a declarat Gabriel Boriga.

După 10 etape scurse din cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa, CSM Târgoviște se află pe poziția a 6 a grupei B cu 3 victorii accumulate și 6 înfrângeri. În cazul unui succes cu Sopron, Târgoviște ar ajunge la patru victorii și ar putea fi egalată de Arras (ultima clasată în acest moment), dacă franțuzoaicele obțin trei victorii din tot atâtea meciuri rămase de disputat. În tur, CSM-ul a învins pe Arras cu scorul de 72-64. Așadar, cu o victorie în fața lui Sopron Târgoviștea și-ar permite o înfrângere la cel mult șapte puncte în Franța pentru a nu mai depinde de alte rezultate pentru a termina pe locul 5.

În sezonul regulat al Euroligi feminine sunt trei grupe de câte șapte echipe. Primele 4 clasate din fiecare grupă se califică automat în faza următoare în timp ce doar două care au acumulat cele mai multe puncte dintre cele trei locuri 5 vor avansa în optimile de finală.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!