Stiri Cupa României Feminin

Gabriela Mărginean susține că nu există antrenor român capabil să antreneze naționala de senioare

Gabriela Mărginean susține că nu există antrenor român capabil să antreneze naționala de senioare

Echipa națională feminină a României a încheiat "bula" de la Riga fără victorie și a ajuns pe ultimul loc al Grupei D din preliminariile EuroBasket 2021. "Acvilele" au cedat surprinzător în fața reprezentativei din Danemarca, formație ce nu a mai câștigat niciun meci oficial la nivel de senioare din secolul trecut, mai exact de peste 21 de ani.

Înfrângerea rușinoasă a României cu Danemarca a stârnit o mulțime de comentarii din partea fanilor, a fostelor jucătoare de baschet sau a tehnicienilor români.

Liderul de generație al senioarelor, Gabriela Mărginean, a ținut să intervină în discuția de pe Facebook ce viza meciul pierdut de ”Acvile”. Jucătoarea legitimată la Bretagne a răspuns unui fan care se întreba dacă în România nu există un antrenor român care să antreneze naționala respectiv de ce este nevoie de un antrenor turc pentru această funcție.

Mărginean s-a arătat amuzată de dilema suporterului echipei naționale și a răspuns astfel la acest comentariu că în momentul de față România nu are un antrenor român capabil să antreneze lotul național de senioare, referindu-se inclusiv la foștii antrenori Dragan Petricevic, Miroslav Popov și Florin Nini.

„Nu avem… dacă ați fi urmărit puțin antrenorii din țară și toți cei care au fost la lot ați cunoaște mai bine fenomenul și nu ați întreba astfel de întrebări…îmi vine să râd de întrebarea dumneavoastră”

Ultimul antrenor originar din România care a fost principal la naționala de fete a României a fost Florin Nini, cel care a condus echipa la EuroBasket Women 2015. Ulterior, pe banca tehnică a selecționatei noastre au mai stat Miroslav Popov și Dragan Petricevic, cel care a obținut cetățenia română pe parcursul mandatului său de selecționer.

Ayhan Avci a fost numit ca principal al echipei naționale în iulie 2019 și are contract până în februarie 2021. Interesant este că spre deosebire de anii precedenți când numele selecționerului era decis de Consiliul Director al FRB, numirea lui Avci a fost decisă de către doar de către președintele Horia Păun.

Înaintea acestei ferestre de calificări, tehnicianul din Turcia declara pentru FRB:

„În afară de Ashley, care era destul de importantă pentru "chimia" jocului nostru, lipsesc din motive întemeiate și alte jucătoare importante și experimentate precum Claudia Cuic, Adina Stoiedin sau Sonia Ursu. Așadar, suntem într-o situație destul de grea, dar nu ne-am gândit niciodată că ne vom preda. Ne-am antrenat cu multă intensitate la București și vom continua antrenamentele la Riga, acolo unde ni se va alătura și Gabriela Mărginean.

Personal, sunt optimist că, fie și în aceste condiții, putem obține două victorii în această fereastră. Cred asta, pentru că am văzut cât de intens lucrează fetele la antrenamente, realizând importanța acestor două meciuri, mai ales a celui împotriva Italiei. Ne-am adaptat tactica la efectivul pe care îl avem acum la dispoziție. Firește, ne gândim și la meciul cu Danemarca, nu ne subestimăm această adversară pe care am depășit-o la Timișoara. Nu ne va fi ușor fără Ashley și Adina (ca să mă refer doar la absențele față de lotul de anul trecut). Vom opera mici schimbări în sistemele noastre și sunt convins că putem surprinde această echipă nordică extrem de ambițioasă.”

După cele două meciuri pierdute la Riga, Federația Română de Baschet nu a mai publicat niciun comunicat de presă cu rezultatele înregistrate. De asemenea, nimeni nu și-a asumat eșecul cu Danemarca și nicio declarație nu a fost acordată pentru a se explica motivele pentru care România a cedat împotriva unei echipe care nu a câștigat niciun meci în acest secol.

*Foto: FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii