Stiri Cupa României Feminin

Iannis Koukos: „Nu știu dacă ne-au subestimat sau am jucat noi atât de bine. Am arătat că nimic nu e imposibil”

Iannis Koukos: „Nu știu dacă ne-au subestimat sau am jucat noi atât de bine. Am arătat că nimic nu e imposibil”

Universitatea Cluj-Napoca s-a impus luni la Arad cu 64-62 în etapa a 4-a din grupa Vest și a obținut a 3-a victorie în acest campionat. Alb-negrele au condus în total 22:07 minute, cu un maxim de 9 puncte, dar gazdele au preluat conducerea spre final. Clujencele au abordat mai bine momentele decisive și au plecat cu cele două puncte. Antrenorul acestora, Iannis Koukos, s-a declarat mândru de cum au luptat elevele sale cu un adversar puternic și a vorbit despre lupta pentru calificarea în grupa A.

„În primul rând trebuie să îmi felicit fetele. Sunt foarte mândru de ele, nu doar pentru victorie, dar pentru că au luptat împotriva unui adversar foarte bun, Arad. Nu știu dacă ele ne-au subestimat sau am jucat noi atât de bine, dar astăzi am avut o performanță foarte bună și ne-am arătat ce putem să facem în fiecare meci. A fost un rezultat după două luni (de muncă) așa că putem fi doar bucuroși după această evoluție de astăzi.

Ce a făcut diferența? Din prima secundă am rămas unite și am luptat pentru fiecare fază, ofensivă sau defensivă, și am câștigat. Baschetul este atât de simplu, dar trebuie să faci lucrurile de bază. Noi le-am făcut astăzi la un nivel foarte bun”, ne-a declarat tehnicianul grec la finalul partidei.

Acesta se află la prima experiență în Liga Națională de Baschet Feminin și și-a spus părerea despre întrecerea noastră.

„Campionatul românesc devine mai bun cu echipele care au mai multe străine. Cred că jucătoarele locale pot fi mai bune, dar trebuie să și învețe multe lucruri de la jucătoarele străine. Sunt câteva echipe bune în primele 4, care pot să aducă multe jucătoare și să fie mai bune. În general îmi place, stilul românesc este apropiat de cel grecesc, astfel că sunt lucruri normale pentru mine”, a adăugat Iannis Koukos.

Universitatea Cluj a folosit la Arad doar 8 jucătoare. Pe foaie a fost și Alexandra Uiuiu, care nu a debutat încă în acest sezon pentru alb-negre. Antrenorul grec a vorbit și despre situația sa, dar și despre eventuale transferuri.  

„Uiuiu a fost accidentată în ultima lună și nu am vrut să riscăm o altă accidentare. Probabil va juca în următorul meci. Să vedem, trebuie să luptăm cu jucătoarele pe care le avem, nu cu jucătoarele pe care vrem să le aducem. Sunt foarte mulțumit cu această echipă, sunt atât de mândru după această victorie, ar trebui să fiu nebun să cer mai multe jucătoare, dar vom vedea”, a mai zis Koukos.

După pauza de naționale, grupa Vest are programată ultima etapă din tur în 24 noiembrie. Universitatea Cluj-Napoca va juca atunci pe terenul vicecampioanei CSM Satu Mare, liderul neînvins al grupei care probabil va avea antrenor nou atunci.

„Satu Mare este o echipă de top, participă în cupele europene. De mâine vom începe să ne gândim la acest joc. Cred că astăzi am arătat tuturor că nimic nu este imposibil. Doar Dumnezeu știe ce va fi în ziua următoare, așa că va trebui să luptăm pentru ce e mai bun”.

Antrenorul clujencelor a vorbit a vorbit și despre favoritele la calificarea în faza următoare din grupa Vest. Universitatea a urcat momentan pe doi cu 7 puncte după 3 victorii și o înfrângere.

„Cred că Satu Mare și Arad se vor califica. Noi va trebui să ne luptăm cu Târgu Secuiesc pentru a 3-a poziție. Vom vedea”, a concluzionat Iannis Koukos.

Primele trei clasate din Vest și Est vor avansa în grupa valorică A în faza a doua a sezonului regulat. Practic, calificarea în această grupă este sinonimă cu accederea în play-off, care în acest campionat va fi de 6 echipe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!