Stiri Cupa României Feminin

ICIM Arad învinge pe Târgoviște în derby-ul României

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
27.10.2012

69-60

18-15, 19-13, 21-15, 11-17

  Statistica  

Ocupanta locului 3 la finalul sezonului trecut, Univ. Goldiș ICIM Arad învinge campioana României, CSM Târgoviște cu scorul de 69-60, în derby-ul baschetului românesc la feminin.

După ce miecuri Târgoviște a debutat în premieră în Euroligă, pierzând la limită cu Famila Schio, arădencele le-au administrat în această seară a doua înfrângere și prima din actuala stagiune de campionat. Elevele pregătite de Dan Moraru au făcut o partidă excepțională împotriva unei echipe valoroase și cu experiență.

El Clasico de România a început cu Aradul la cârma jocului, primele puncte fiind înscrise de Chrissy Givens. Cele două formații au mers cap la cap dar ardelencele prin excelenta Givens care a fost de neoprit sub panoul adversarelor, înscriind 12 puncte în doar primul sfert au intrat în avantaj după primele 10 minute de joc, scor 18-15.

În sfertul doi, ICIM-ul s-a distanțat pe tabelă, iar cu Monika Brosovszky în zi de grație la 3 puncte au întrat la cabine cu un avantaj de 9 puncte (37-28).

Începul reprizei a doua a fost catastrofal pentru târgoviștence, negâsind soluții în atac în timp ce ardelencele marcau coș după coș. Acest lucru a făcut ca după 6 minute scurse din sfertul al treilea, scorul de pe tabelă să fie unul incredibil de 50-30 pentru gazde. De aici, târgoviștencele au vrut să demostreze că nu aceasta este valoare unui echipe ce evoluează în Euroligă și au înregistrat un parțial de 11-0, apropiindu-se la doar 9 puncte de adversare. Dar a venit Monika Brosovszky cu experiența ei, izbutind două aruncări de 3 puncte într-un moment foarte dificil pentru ICIM Arad.

În sfertul patru, gazdele s-au distanțat din nou dar imediat a venit replica campioanelor care s-au apropiat periculos la doar 7 puncte după ce arădencele au avut avantaj și de 15 puncte. Aceeași Brosovszky a reușit încă o aruncare din spatele semicercului iar cursul jocului a decurs în favoarea ICIM-ului până la final.

ICIM Arad se impune cu scorul de 69-60 după un meci controlat autoritar și obține a șaptea victorie consecutivă din acest sezon în timp ce CSM Târgoviște suferă prima înfrângere din actuala stagiune de campionat.

Remarcate:

Arad – Givens 25 puncte, 8 recuperări, 4 asisturi, Brosovszky 15 puncte, Risper 15 puncte, 6 recuperări, LaPlante 10 puncte, 5 recuperări

Târgoviște – Stoenescu 13 puncte, Tikhonenlo 11 puncte, 6 recuperări, Mărginean 7 puncte, Robbins 6 puncte, 11 recuperări.

Foto: sportarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!