Stiri Cupa României Feminin

Ioana Ghizilă se alătură lui CSM Constanța după cinci sezoane petrecute la Sepsi

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.06.2023

Ioana Ghizilă se alătură lui CSM Constanța după cinci sezoane petrecute la Sepsi

CSM Constanța a bifat un nou transfer de marcă în rândul baschetbalistelor autohtone. Gruparea de la malul Mării Negre a anunțat oficial transferul Ioanei Ghizilă, cea mai valoroasă româncă din stagiunea precedentă. Amintim că și Gabriela Mărginean s-a alăturat vice-campioanei.

Ghizilă a evoluat în ultimele cinci sezoane la Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, unde și-a trecut în palmares patru titluri de campioană și cinci Cupe ale României. Conform comunicatului oferit de campioana României, aceasta ar fi părăsit echipa din cauza unor presiuni externe.

"Ioana Ghizilă părăseşte echipa noastră după cinci ani, deoarece nu a acceptat oferta clubului, din cauza unor presiuni externe. Jucătoarea a ajuns la Sfântu Gheorghe în 2018, a jucat în 139 de meciuri în alb-verde şi a câştigat patru campionate şi cinci cupe cu formaţia noastră. Îţi dorim mult succes în cariera ta, în viitor", se arată în comunicatul clubului.

În stagiunea precedentă, baschetbalista în vârstă de 26 de ani, originară din Ploiești, a avut medii de 10.1 puncte, 3.6 recuperări și 2.8 pase decisive în cele 25 de meciuri de campionat în care a îmbrăcat tricoul lui Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe. În 10 partide de EuroCup, Ioana a avut medii de 5.9 puncte, 3.3 recuperări și 2.9 assist-uri.

De-a lungul carierei sale, Ghizilă a avut o contribuție importantă și în lotul Acvilelor, ea reprezentând naționala României în calificările EuroBasket din 2017, 2019, 2021 și 2023. În acest week-end, ea a fost prezentă în lotul naționalei României de 3x3 la FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2023, la Constanța.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Constanta
    joaca tare la transferuri. La feminin au luat 2 dintre cele mai bune jucatoare autohtone. La baieti se discuta de Torok. Se pare ca sunt hotariti cei de pe litoral sa-si faca echipe puternice. Mai ramine sa inaugureze noua sala. Frumos, la cit mai multe centre sportive. Sau o fi doar o adiere asa in prag de an electoral ? Eu sper ca nu...

    cu 10 luni în urmă (12.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!