Stiri Cupa României Feminin

Jovana Pasic, la cea mai bună prestație pentru Sepsi în al 3-lea meci de la revenirea după accidentare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut o victorie categorică în a doua semifinală a Cupei României, 103-50 cu Olimpia CSU Brașov. Alb-verzile vor juca în ultimul act cu CSM Satu Mare, la fel ca sezonul trecut. Jovana Pasic și-a îmbunătățit recordul de eficiență într-un meci din competițiile noastre interne, iar Marina Solopova și Kristina Higgins au încheiat în double-double.

Jovana Pasic a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren la confruntarea dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov. Muntenegreanca a revenit de curând după accidentarea la umăr care nu i-a permis să joace mai mult de trei luni. Fundașul a înscris 16 puncte în 19:42 minute în a doua semifinală din cupă, intrând de pe bancă pentru alb-verzi. A fost perfectă la aruncările din acțiune, cu 5/5 din semicerc și 2/2 de la distanță. A mai avut 2 recuperări (1 ofensivă/1 defensivă), 5 pase decisive, 5 intercepții și 2 capace, cu +30 indice al eficienței.

Marina Solopova a fost cea mai bună marcatoare a învingătoarelor, cu 21 de puncte în 20:41 minute, în double-double cu 10 recuperări (2/8). A avut 5/6 la șuturile de două puncte (83%), 2/3 de afară (66%) și 5/7 de la linia de fault (71%). Și-a mai trecut în cont 2 pase decisive, 3 mingi pierdute și un capac, cu +27 în dreptul eficienței.

Kristina Higgins a bifat un nou double-double, în doar 18:39 minute. Americanca a reușit 16 puncte și 10 recuperări (3/7), cu 7/11 din semicerc (63%) și 2/2 la aruncările de un punct. A mai avut 3 assist-uri și o minge pierdută, cu +24 la eficiență.

Peyton Whitted a fost în double-digits pentru gazdele turneului final, cu 13 puncte în 18:59 minute. A avut 5/9 din semicerc, 0/1 de afară și 3/4 de la linia de fault, plus 3 recuperări ofensive, 2 pase decisive și o intercepție, +13 eficiență.

Alb-verzile au avut cel mai mare plus pe tabelă cu căpitanul Annemarie Godri Părău în teren, +41. Fundașul a jucat 20:53 minute și a contribuit cu 9 puncte (3/6 de la semidistanță, 1/2 de afară), 3 recuperări, 5 assist-uri și 2 intercepții pentru +15 eficiență.

Diferența mare care a crescut încă din primul sfert i-a permis antrenorului Zoran Mikes să nu își obosească foarte mult piesele de bază în vederea finalei de mâine. Renata Kovacs a jucat cel mai mult, 25:19 minute, urmată de o altă tânără sub 23 de ani, Nora Demeter, 21:21 minute. Godri Părău și Solopova au mai trecut de 20 de minute. Toate celelalte cinci jucătoare care au intrat la alb-verzi au petrecut în teren între 16 și 19:42 minute. De remarcat că pentru deținătoarea eventului au marcat toate cele 10 jucătoare care au intrat.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe luptă să-și apere trofeul cucerit anul trecut cu același adversar, CSM Satu Mare. Finala Cupei României se joacă duminică, de la ora 19:00, la Sepsi Arena.

*foto: Zsoli Jeffwarder

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Felicitari Jovana...asemenea jocuri asteptam de la tine ! Succes echipei in finala,si speram intr-un succes absolut meritat tinand cont de tot ce s-a intamplat in acest campionat!

    cu 5 ani în urmă (31.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!