Stiri Cupa României Feminin

Kristina Higgins a reușit al 9-lea double-double în Liga Națională

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.01.2018

Olimpia Brașov a reușit miercuri o victorie importantă, în restanța cu CSBT Alexandria. O contribuție importantă au avut-o Kristina Higgins și Diana Moraru. Alb-albastrele au fost nevoite să suplinească absența celei mai bune marcatoare.

Brașovencele au revenit de la -19 și s-au impus la final cu 74-70. Kristina Higgins și-a trecut în cont al 9-lea double-double în această ediție a Ligii Naționale. Americanca a marcat 20 de puncte, cele mai multe ale sale în acest campionat. A înscris 7 aruncări de două puncte din 14 încercate. A transformat toate cele 6 libere de care a beneficiat. A reușit 15 recuperări, 4 ofensive și 11 defensive. A mai avut 3 pase decisive, o greșeală personală, 8 faulturi scoase la adversare, 3 mingi pierdute, o intercepție și un capac încasat. A fost integralistă și a încheiat partida cu +29 indice al eficienței.

Pivotul are în acest campionat medii de 12.3 puncte, 13.1 recuperări, 1.5 pase decisive, 1.7 mingi pierdute și 1,6 intercepții. A jucat 32:34 minute/meci, cu 22,9 eficiență medie.

Dacă fanii sunt obișnuiți deja cu prestațiile solide a lui Higgins, a doua marcatoare a Olimpiei în meciul cu CSBT a fost, poate surprinzător, Diana Moraru.

Extrema a jucat pentru prima dată în acest campionat peste 20 de minute, mai precis 25:07. Moraru a înscris cel mai mult în actuala ediție a LNBF, 16 puncte. A marcat ambele aruncări de două puncte pe care le-a încercat. A reușit 4 triple din opt încercate. A mai avut o recuperare, 4 faulturi și o minge pierdută, pentru +12 în dreptul eficienței. Cu Moraru în teren, Olimpia a avut un plus de 7 puncte.

Aceasta a jucat în 12 partide de campionat, cu medii de 10:57 minute, 3,1 puncte, 0,9 recuperări și 2,8 eficiență medie.

Formația brașoveană nu a putut conta pe suspendata Handford la acest meci, astfel că avea nevoie ca celelalte jucătoare să suplinească absența celei mai bune marcatoare. Alte două alb-albastre au fost în double-digits. Gabriela Irimia a încheiat partida cu 15 puncte și 8 recuperări în 37:47 minute, cu 8 indice al eficienței. Biljana Pesovic a fost integralistă și a contribuit cu 10 puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive (22 eficiență). Silvana Jez a înscris 7 puncte, marcând în cele două dăți când a aruncat de după semicerc.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii