Stiri Cupa României Feminin

KSE Târgu Secuiesc bifează prima victorie în deplasare din LNBF

KSE Târgu Secuiesc bifează prima victorie în deplasare din LNBF

Aflată la prima deplasare din acest sezon, KSE Târgu Secuiesc a câștigat duelul cu Agronomia București, scor 73-56, într-un joc disputat vineri (05.11) din etapa 6-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Bucureștencele au trimis pe parchet primul 5 format din Panait, Plăvițu, Kovacs, Șipoș și Chelariu, iar alb-albastrele au replicat cu Coleman, Taylor, Debreczi, Tuchilus și Lewis.

Agronomia a deschis scorul, prin Panait, după două minute pline fără coș marcat, de unde Taylor a restabilit egalitatea prin două aruncări libere transformate (2-2). Gazdele au bifat un run de 10-0, perioadă în care Târgu Secuiesc a ratat fiecare încercare din acțiune, în cele din urmă Debreczi fiind autoarea primului coș după 15 aruncări irosite, scor 12-5. Ultimele puncte le-au aparținut gazdelor, Militaru stabilind scorul primului sfert, 14-5, perioadă încheiată de covăsnence cu 1/18 din acțiune!

Șipoș a punctat de la distanță pentru Agronomia în startul parțialului al doilea, pentru a face 17-5, însă vizitatoarele au revenit în trei minute și tabela indica egalitate la 19. Kovacs și Plăvițu au refăcut un ecart de două posesii (23-19), nu pentru mult timp. Un run de 10-0 din partea lui KSE a schimbat situația, 29-23 în favoarea covăsnencelor, avantaj menținut până la pauza mare, unde s-a intrat cu 31-26.

Diferența a scăzut la două puncte după câteva atacuri în sfertul trei, 31-29, moment după care s-a stabilizat un avantaj de două-trei posesii pentru KSE Târgu Secuiesc (38-31). Lewis, cu patru puncte la rând, și-a dus formația la 42-31, apoi cu o nouă reușită la 49-35. Un singur coș din acțiune au reușit vizitatoarele pe finalul sfertului trei, scorul acestui parțial stabilindu-l tripla Mihaelei Panait, 50-41.

Sfertul decisiv a consemnat 15 puncte consecutive în favoarea lui KSE, fără răspuns din partea Agronomiei (65-44), formația din capitală reducând apoi diferența până la cel mult 69-54. Finalul a adus al treilea succes stagional pentru KSE Târgu Secuiesc, alb-albastrele impunându-se cu 73-56.

Covăsnencele pregătite de Ljubomir Kolarevic au derby județean etapa viitoare, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, în timp ce Agronomia București (2-3 bilanț) se va deplasa pe terenul Universității Cluj.

Antoinette Lewis a fost principala marcatoare a partidei, terminând cu double-double (31 de puncte, 14 recuperări), secondată de Jaiamoni Coleman (12 puncte, 18 recuperări, 7 pase decisive) respectiv Ines Corda (12 puncte) din tabăra învingătoarelor. Pentru Agronomia au ieșit în evidență Anca Șipoș (14 puncte, 8 recuperări), Georgiana Plăvițu (13 puncte) și Mihaela Panait (12 puncte).

 

*foto: arhivă Facebook KSE Basket

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!