Stiri Cupa României Feminin

KSE Târgu Secuiesc se impune pe terenul Rapidului în debutul etapei a 16-a

KSE Târgu Secuiesc se impune pe terenul Rapidului în debutul etapei a 16-a

KSE Târgu Secuiesc a câștigat primul meci al etapei a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 67-59 pe terenul lui Rapid București într-un duel programat sâmbătă (22.01).

Rapid: Stănici Diaconu, Cazacu, Călin, Vlad, Bejan

KSE: Corda, Kozman, Debreczi, Lewis, Welch Coleman

Rapidistele au deschis scorul, după care KSE a pus două posesii între (7-3) prin reușita lui Lewis. Cazacu a marcat atât din interiorul arcului de cerc, cât și de la distanță și giuleștencele preluau conducerea la 11-9, însă avantajul de pe tabelă n-a durat mult. Târgu Secuiesc a încheiat sfertul inaugural cu un run de 14-2, perioadă în care Lewis a marcat cinci puncte pentru alb-albastre și KSE avea 23-13.

Gazdele au venit la 23-17, de unde o serie mai bună pentru vizitatoare a mărit ecartul la +11, diferență care a scăzut în următoarele minute și cu tripla lui Stănici Diaconu s-a ajuns la 31-26. Experimentata jucătoare a Rapidului a găsit un răspuns și după coșul lui Lewis (33-28), KSE Târgu Secuiesc intrând la cabine la adăpostul unui avans de șapte puncte, 35-28. Covăsnencele au pierdut posesia de 12 ori în prima repriză, dar au putut arunca mai bine din acțiune decât rapidistele.

Liberele Florinei Stănici Diaconu au readus-o pe Rapid la două posesii în urmă, 35-30, de unde KSE a prins un run de 7-0 în următoarele trei minute (42-30). Formația covăsneană nu le-a permis amfitrioanelor să se apropie la mai puțin de 10 puncte în sfertul al treilea, ecartul maxim fiind la 49-35. Giuleștencele au terminat parțialul cu două coșuri și în ultimul sfert s-a intrat cu 49-39.

Corda și Lewis au dus-o pe KSE iar la +14, după ce Stănici Diaconu a marcat pentru 51-43, iar după un tehnic încasat de antrenorul Rapidului s-a făcut 60-45. Pe finalul partidei au reușit gazdele să ajungă la pragul celor zece puncte între, 67-57, în cele din urmă terminându-se cu 67-59 pentru KSE Târgu Secuiesc.

Formația covăsneană ajunge la 5-6 bilanț și îi provoacă Rapidului (2-12) a șaptea înfrângere la rând. KSE Târgu Secuiesc va juca la Arad, iar Rapid primește vizita Universității Cluj în cadrul etapei următoare.

Ines Corda și Antoinette Lewis au reușit câte 20 de puncte pentru învingătoare, cea din urmă trecându-și în cont și 20 de recuperări, cea mai bună marcatoare din tabăra giuleșteană fiind Florina Stănici Diaconu (19 puncte, 7 recuperări).

*foto: Facebook KSE Basket

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!