Stiri Cupa României Feminin

KSE Târgu Secuiesc și-a anunțat retragerea din Liga Națională de Baschet Feminin

KSE Târgu Secuiesc și-a anunțat retragerea din Liga Națională de Baschet Feminin

KSE Târgu Secuiesc a emis un comunicat pe pagina de Facebook a clubului prin care anunță retragerea din Liga Națională de Baschet Feminin. Decizia scade numărul echipelor din campionat la 8.

Formația covăsneană a invocat lipsa sprijinului financiar în luarea acestei decizii, după cum se arată în comunicat.

Retragerea echipei din Târgu Secuiesc are efecte și în Cupa României, acolo unde alb-albastrele ar fi trebuit să joace cu CSM Târgu Mureș. Acestea din urmă se califică automat la turneul final.

Liga Națională de Baschet Feminin rămâne astfel cu 8 cluburi. Vor juca în sezonul 2023/2024 în această întrecere Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, CSM Constanța, FCC Baschet UAV Arad, Rapid București, CS Universitatea Cluj-Napoca, Olimpia CSU Brașov, CSM Târgoviște și CSM Târgu Mureș.

Până la debutul campionatului sunt programate meciurile din prima manșă a turului inaugural din Cupa României. Mai multe detalii, AICI.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Number one!
    Și este doar primul exemplu de abandon. Vor urma și la handbal și la volei etc. In general toate sporturile de echipă vor avea de suferit. Asta îmi aduce aminte de jumătatea anilor 80, cînd sportul de echipă a fost practic "ucis " . Iată cum ne întoarcem în timp, unii fără să vrem sau să ne dorim.

    cu 7 luni în urmă (22.09.2023)
    • CSM Focșani lex8:

      Ce s a întâmplat atunci?
      Explică și pt cei mai tineri de ce in anii 80 sportul de echipa a fost distrus:))

      cu 7 luni în urmă (22.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Foarte pe scurt
      Sportul de echipă a fost subfinanțat, accentul s-a pus pe sporturile individuale care aduceau glorie României socialiste, mai ales după "glorioasa" Olimpiadă de la Los Angeles. Gimnastică, canotaj, atletism, scrimă, haltere etc. Era mai ieftin și deja s-au introdus cartelele... Doar folbalul prin Steaua și Dinamo cu Victoria, cu Scorniceștiul aveau parte de ceva atenție.

      cu 7 luni în urmă (22.09.2023)
    • CSM Focșani lex8:

      Mulțumesc
      Acum am imaginea de ansamblu

      cu 7 luni în urmă (23.09.2023)
    • Snake:

      lex8
      Doar ca in anii 80 Minaur Baia Mare castiga cate ceva prin Europa la hanbal, vreo 2 Cupe și 3 semifinale, in anii 80 eram considerați printre primele 12 echipe naționale din Europa chiar la baschet , la CE din 87 din Grecia… Branisteanu, Vinereanu ce jucători, parca prin 89 revine iar Clujul in divizia A la baschet cu Big Ghiță in echipa…la începuturile anilor 80 cu Lucescu la Corvinu apare Dumitrache, Duckadam și alții…la olimpiada de la Moscova din anii 80 câștigam bronzul la voleii masculin și câte mai sunt de spus despre sportul de echipa din anii 80…nu doar Steaua și Dinamo doar ca trebuia sa îl și practici in vremea respectiva!

      cu 7 luni în urmă (24.09.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Rya, rya, Hungary
    Era și logic ce s-a întâmplat. După cum se observă, in sporturile de echipă fiecare județ din zona ungurimii susține cate o echipa la un sport anume. Cine este nebunul, care a crezut că vor fi 2 echipe din ungurime la baschet feminin. Sportul nu are priza la public, așa că este mai simplu sa întărești o singura echipă cu jucătoarele de la 2. Pe de altă parte, finanțarea din Ungaria se pare că s-a micșorat, deci probleme vor fi la toate sporturile.

    cu 7 luni în urmă (23.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!