Stiri Cupa României Feminin

Liga 1 feminin, la jumătatea fazei semifinale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.03.2018

Liga 1 a fetelor a ajuns la jumătatea fazei semifinale după disputarea restanței din etapa a 17-a, dintre Phoenix Constanța și Agronomia București. Meciul a fost amânat din weekend, din cauza vremii. CSM Târgoviște este lider în clasament, având un parcurs perfect de la intrarea în faza a doua.

Cum s-au luat rezultatele directe din prima parte, târgoviștencele (17 puncte) au un bilanț de 8 victorii și o înfrângere, cea suferită la Constanța în prima fază. Deținătoarea cupei a intrat cu patru rezultate din faza de calificare. În partea a doua a Ligii 1 a câștigat acasă: 74-40 cu ACS KSE Târgu Secuiesc și 64-55 cu Universitatea CSM Oradea. În deplasare CSM Târgoviște s-a impus cu 49-112 la Sportul Studențesc, 80-64 pe terenul Agronomiei și 87-36 la Ploiești.

Universitatea CSM Oradea ocupă locul secund cu 7 victorii și 2 înfrângeri (16 puncte). Orădencele au intrat în faza a doua cu doar două rezultate, succesele cu KSE Târgu Secuiesc. În faza semifinală, bihorencele au obținut un succes acasă, 90-19 cu Sportul Studențesc, în acest weekend. Universitatea CSM s-a impus în deplasare astfel: 71-65 la Agronomia București, 87-33 la Sportul Studențesc, 61-59 la Phoenix Constanța și 69-56 la Ploiești. Orădencele au pierdut la Târgoviște cu 55-64 și pe terenul Rapidului, cu 58-72.

Phoenix Constanța a intrat cu patru rezultate în faza a doua (3/1), după ce a fost în grupă cu CSM Târgoviște și Rapid București. Constănțencele au mai suferit un eșec în partea secundă, cel de acasă cu Universitatea CSM Oradea, scor 59-61. Au fost 3 succese pe terenuri străine (86-52 la Ploiești, 82-58 la Târgu Secuiesc și 108-40 la Sportul Studențesc). Formația de la malul mării a mai jucat o partidă pe propriul teren în faza semifinală, cea de astăzi cu Agronomia București, din etapa a 17-a. Phoenix s-a impus cu 75-61 și este pe locul 3 cu 16 puncte după 7 victorii și 2 înfrângeri.

Tot la egalitate sunt și echipele de pe locurile 4 și 5, ambele din capitală. Rapid și Agronomia au câte 14 puncte după 5 victorii și 4 înfrângeri. Rapidul a obținut victoria în duelul direct, 78-67 la meciul pe care l-a găzduit. Formația feroviară a mai obținut două succese acasă în această parte a campionatului (72-55 cu KSE Târgu Secuiesc și 72-58 cu Universitatea CSM Oradea) și avea două eșecuri pe propriul teren din prima parte. Rapid are două victorii în deplasare în faza semifinală (102-31 cu Sportul și 82-39 la Ploiești).

Agronomia a intrat în faza a doua cu victoriile în compania celor de la CSM CSS Ploiești și Sportul Studențesc. Echipa care anul trecut încheia pe trei la turneul de promovare a pierdut în acest an acasă cu Universitatea CSM Oradea și CSM Târgoviște, cu 65-71 și 64-80. Agronomia a bătut acasă pe KSE Târgu Secuiesc cu 61-50. În deplasare, Agronomia a cedat meciul cu Rapidul.

Cele 5 formații sunt desprinse în lupta pentru calificarea la turneul de promovare de patru. Tinerele formații din Ploiești și Târgu Secuiesc au doar două victorii și este aproape imposibil să se implice în lupta pentru primele patru locuri. Sportul Studențesc este pe ultimul loc, cu 10 înfrângeri.

Urmează o pauză de două săptămâni în Liga 1 de baschet feminin. Competiția se reia cu meciurile din etapa a 18-a, care figurează momentan pe site-u federației în 18 martie.

*foto: CSM Targoviste facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!