Stiri Cupa României Feminin

Liga Națională de Baschet Feminin 2019-2020 începe miercuri cu două partide din grupa Est

Liga Națională de Baschet Feminin 2019-2020 începe miercuri cu două partide din grupa Est

Liga Națională de Baschet Feminin 2019-2020 debutează miercuri, 2 octombrie. Primele două partide din noua ediție a întrecerii feminine sunt din cadrul grupei Est. Această grupă are o echipă în plus față de grupa Vest, astfel că meciurile încep cu o săptămână înaintea primei runde din cealaltă grupă. Campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe găzduiește jocul care deschide noul campionat, iar Agronomia București va fi gazdă în al doilea.

Miercuri sunt programate două meciuri dintre cele trei ale primei etape din grupa Est. Jocul dintre CSM Alexandria și CSM Târgoviște a fost amânat pentru 7 noiembrie. Phoenix Știința Constanța este echipa care stă în prima rundă din grupa Est.

Partida care deschide noua ediție a LNBF este programată de la ora 19:00 și opune ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov, locurile 1 și 4 în precedentul campionat. Conform tragerii la sorți, acest meci trebuia să se dispute inițial pe terenul brașovencelor, dar a fost mutat la Sepsi Arena. Acest duel a avut deja o avanpremieră cu 4 zile înainte de primul joc al competiției senioarelor. Cele două echipe s-au întâlnit în finala turneului amical Cupa Sepsi, găzduit de campioană, care s-a impus cu 97-52.

Duelul bucureștean dintre CS Agronomia și CS Rapid se joacă miercuri, de la ora 20:15, la sala Agronomia. Cele două formații au fost în grupa a doua valorică în sezonul trecut, terminând pe locurile 10 și 11 la finalul campionatului. Rapidul a strâns pe teren suficiente puncte pentru a intra în play-off, dar a avut o penalizare de 5 puncte pentru că n-a avut echipă într-un campionat de junioare, astfel că a jucat la final în turneele pentru locurile 9-13.  

În grupa Est etapa a 2-a este programată pentru 5 octombrie, iar în 9 vor fi meciurile din a 3-a rundă. În 9 octombrie este programată și prima rundă din grupa Vest, în care este o echipă mai puțin după retragerea lui CSM Sibiu. Acolo s-a refăcut programul și prima rundă a fost mutată cu o săptămână mai târziu decât era stabilit inițial.

Sistemul competițional din acest an include două faze ale sezonului regulat și play-off. În prima fază a campionatului sunt grupe regionale, Est (cu 7 echipe) și Vest (cu 6). Primele trei clasate în cele două grupe vor avansa în grupa A în faza a doua, unde se pornește cu punctele din duelurile directe între echipele calificate. Celelalte formații vor juca în grupa B, unde ultimul loc din grupa Est va primi 0 puncte.

Cele 6 echipe calificate în grupa A vor juca în play-off. Primele două la finalul fazei a doua a sezonului regulat intră direct în semifinale. În primul tur de play-off vor fi dueluri între locurile 4 și 5, respectiv 3 și 6, pentru accederea în penultimul act. Se joacă în sistemul 3 din 5 partide. Echipele din grupa B vor juca pentru clasament, în sistemul 2 din 3 meciuri. Tot 2/3 va fi și la finala mică și la meciurile pentru locurile 5-8.

*foto: Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!