Stiri Cupa României Feminin

LNBF – Etapa XVII – MVP: Brandi Wingate

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.01.2018

Trei victorii ale oaspetelor s-au înregistrat în etapa a 17-a din LNBF, cu doar un succes pentru gazde, obținut de campioană. Cea mai strânsă partidă a fost cea de la Alba Iulia, în care FCC ICIM Arad s-a impus cu 88-86, cu un coș reușit de Poole în ultima secundă. Din acel meci vine MVP-ul rundei.

Brandi Wingate a egalat recordul stagional de puncte înscrise în această ediție de campionat. Americanca de la FCC ICIM Arad a marcat 32 de puncte în victoria de la Alba Iulia. Jucătoarea de 26 de ani a jucat 33 de minute și a reușit 13 aruncări de două puncte din 18 încercate (72%), a avut 0/1 la șuturile de la distanță și a transformat 6 libere din 7. A mai avut 5 recuperări (1 ofensivă/4 defensive), 2 pase decisive, 2 greșeli personale, a scos 5 faulturi, a pierdut o minge și a făcut 2 intercepții. Americanca a avut un indice al eficienței de +33. Cu Wingate în teren, FCC ICIM Arad a avut +10 pe tabelă.

S-au mai remarcat în această etapă: Jessica January (CSU Alba Iulia, 25 de puncte, 8 recuperări, 8 pase decisive, 32 eficiență), Dlesha Lloyd (CS SCM Timișoara, 27 de puncte, 6 recuperări, 31 eficiență în victoria de la Târgu Mureș), Tyshara Fleming (CSU Alba Iulia, 26 de puncte, 28 eficiență), Aliyyah Handford (Olimpia Brașov, 26 de puncte, 21 eficiență în înfrângerea cu U Cluj), Ioana Ghizilă (Universitatea Cluj, 20 de puncte, 22 eficiență) și Aida Kalusic („U”, 20 de puncte, 10 recuperări, 21 eficiență).

Performerii etapei:

-Puncte: Brandi Wingate (FCC ICIM Arad) – 32

-Recuperări: Amanda Thompson (Universitatea Cluj-Napoca) – 22

-Pase decisive: Tyaunna Marshall (ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe) – 9

-Intercepții: Adina Stoiedin, Monika Brosovszky Boriga (ambele CS SCM Timișoara), Biljana Pesovic (Olimpia Brașov) și Annemarie Godri-Părău (ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe) – 4

-Capace: Amanda Thompson (Universitatea Cluj-Napoca) – 3

-Eficiență: Kristina Higgins (Olimpia Brașov) +34

*La Alba Iulia au fost din nou probleme cu statistica, de această dată nici nu s-a încercat să se țină. De asemenea, pe foaia de joc sunt trecute câteva puncte greșit. Wingate avea 30 de puncte conform foii, dar se vede pe înregistrarea video că are 32. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!