Stiri Cupa României Feminin

Lupta pentru promovare se întețește în Liga 1 de baschet feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.01.2018

La finalul acestei săptămâni începe faza semifinală a Ligii 1 de baschet feminin. Ieri a fost ultima zi în care echipele din eșalonul secund au putut să mai facă transferuri. Formațiile care încep faza semifinală de pe primele trei locuri au făcut mutări.

Agronomia București a transferat o americancă, Jazmine Charles. CSM Târgoviște a luat trei jucătoare sub 18 ani, inclusiv MVP-ul de la U16, din sezonul trecut. Phoenix Constanța a adus două jucătoare de 22 de ani care au evoluat și în primul eșalon, Mădălina Geleriu și Gabriela Măgurean.

Agronomia București începe faza semifinală cu 4 victorii din 4 posibile. Formația din capitală a transferat un fundaș american, Jazmine Charles. Aceasta a jucat pentru Lenoir-Rhyne University, în NCAA 2. În 2015 s-a dus la Essex Blades, în Marea Britanie.

Mădălina Geleriu a început sezonul cu CSU Alba Iulia unde nu a avut parte de prea multe minute (medie de 3:46 în 4 meciuri din campionat). Fundașul a jucat pentru CSU și anul trecut, în liga secundă, când ardelencele au încheiat pe patru la turneul de promovare. A mai jucat în primul eșalon la Danzio Timișoara și Phoenix Galați.

Gabriela Măguream a făcut parte în sezonul trecut pentru Politehnica Iași, în Liga Națională. În 16 meciuri a avut medii de 20:08 minute, 3.3 puncte și 3.3 recuperări. Pivotul a mai evoluat în primul eșalon pentru Olimpia CSU Brașov, Universitatea Cluj-Napoca și BCM Danzio Timișoara.

Trei din cele patru partide ale primei etape din faza semifinală se dispută în capitală. Agronomia întâlnește Universitatea CSM Oradea, Rapid București joacă cu KSE Târgu Secuiesc, iar Sportul Studențesc va întâlni pe CSM Târgoviște. CSM CSS Ploiești va primi vizita celor de la Phoenix Constanța. Programul fazei semifinale și clasamentul la startul acesteia, aici

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!