Stiri Cupa României Feminin

Mai multe echipe din LNBM si LNBF ar putea fi depunctate pentru absența de la turneele din CN 3X3

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.07.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe poate începe următoarea ediție a Ligii Naționale cu o penalizare de 5 puncte. Campioana României la feminin, la fel ca alte echipe, nu a participat la cel puțin patru turnee, cum o cere regulamentul. Consiliul Director a decis în luna mai că neparticiparea la minim 4 turnee din LN 3x3 se sancționează cu o penalizare de 5 puncte în campionatul următor de 5 la 5.

Echipele care vor să participe în Ligile Naționale în sezonul viitor au de îndeplinit criterii noi din această vară. Printre ele se numără și participarea în campionatul de 3x3, competiție care se dispută în premieră. Mai precis, cluburile trebuiau să trimită echipă la cel puțin 4 din cele 13 turnee incluse în listă. În afară de cel de la Sibiu, toate celelalte turnee au fost organizate de Sport Arena Streetball. Ultimele două s-au disputat în week-end, la Timișoara și Ploiești. La unele turnee cererea de înscriere a fost mare și locurile s-au epuizat rapid, astfel că echipele din LN 3x3 au trebuit să se reorienteze spre alte locații sau spre alte perioade.

Federația Română de Baschet a publicat astăzi clasamentul LN 3x3 la feminin și masculin după cele 13 turnee, cu punctajele obținute de echipe la fiecare turneu în parte. Mai multe formații nu au strâns patru participări, astfel că pot fi penalizate.

În Regulamentul Specific al Ligii Naționale 3x3, 2017-2018, se specifică la punctul 3.3:

Participarea in LNB 3x3, editia 2018, a cluburilor din LNB si Liga 1, feminin si masculin, este obligatorie pentru inscrierea ulterioara in LNB 5x5, feminin si masculin, sezonul 2018-2019.

La punctul despre sistemul competițional se specifică obligația echipelor să participe la un minim de 4 turnee.

Consiliul Director al FRB a stabilit în 23 mai condițiile de eligibilitate pentru echipele care vor să participe în LNBF și LNBM. În comunicatul de pe site-ul federației se specifică:

Participare in Liga Nationala de Baschet 3x3, sezonul 2018: neparticiparea la minim 4 turnee din circuitul 3x3 se sanctioneaza: depunctare cu 5 puncte in LNB;

 

 

Conform acestei decizii, echipele care nu au participat la cel puțin 4 turnee de 3x3 ar trebui să înceapă campionatul cu -5 în sezonul viitor.

Deținătoarea ultimelor trei titluri de la feminin, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, este cel mai sonor nume de pe lista formațiilor care riscă depunctarea. Sepsi a participat doar la două turnee, la Galați și Râmnicu Vâlcea. Alte cinci echipe înscrise inițial în LN 3x3 feminin nu au îndeplinit condiția de participare la patru turnee, dar nu toate vor participa în LNBF  în sezonul viitor: CSO Voluntari (care nu este și în LNBF, a fost la 3 turnee), CSU CSM Oradea (are tot trei turnee), CS SCM Timișoara (a desființat echipa feminină și are două turnee la activ), ACSB Teleorman Alexandria (a fost la un singur turneu) și ACS BC Sirius Târgu Mureș (n-a fost la nici un turneu, este singura echipă care apare cu roșu). În cazul mureșencelor (posibil și al teleormănencelor) se vorbește despre noul CSM, afiliat provizoriu, astfel că ar putea să o ia de la zero.

De menționat că la feminin și CSU Alba Iulia a primit o penalizare de 3 puncte pentru următoarea ediție a LNBF, plus interdicția de a folosi cel mult 2 jucătoare străine pe foaia de joc. Această decizie a fost luată după ce CSU și-a retras satelitul din Liga 1 după startul competiției.

La masculin, din 24 de echipe înscrise în LN 3x3, 7 nu au participat la patru turnee și ar putea începe cu minus 5 LNBM în sezonul viitor, dacă vor să participe în campionat și îndeplinesc celelalte criterii de eligibilitate. Ambele formații din Ploiești, CSM și CSU, au fost la trei turnee. BC Timba Timișoara a anunțat deja că nu participă în LNBM, astfel că nu și-a mai trimis echipa la 3x3 după ce a participat la două turnee. CSM Mediaș figurează cu trei prezențe, iar Agronomia București a fost doar la un turneu, pe ultima sută de metri. Dinamo București n-a mers la nici un turneu, în timp ce CSM București apare cu roșu în clasament.

Rămâne de văzut dacă federația va lua măsuri și va aplica decizia Consiliului Director din 23 mai și echipele vor fi penalizate sau se va găsi o „portiță de scăpare”.

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    ACSBT Alexandria e moartă... Penalizează strigoii!

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Alexandria
      Sa intelegem ca pseudoguvernantii nostri din jud. Teleorman, pastoriti de tatucul din Alexandria sunt atat de meschini si tampiti ca nu au putut asigura o finantare de 200000-300000 euro pt a mentine aceasta echipa ? Mare pacat ! Alexandria chiar devenise o pepiniera pt baschetul feminin masculin iar munca d-nului Piperea chiar producea ....

      cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Anul trecut au dat 100000 de euro, s-a reușit o supraviețuire decentă. Președintele CJ a venit în tribuna la meciul câștigat cu Satu Mare, și-a făcut poze, a lăudat echipa dar a "uitat" să dea ce promisese înainte de începerea campionatului! Acum primăria face CSM, vedem ce va fi, da' eu nu văd un viitor bun.

      cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Iasi
    Nu vad in lista echipelor masculine , nici Politehnica Iasi...

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Laca!
    Ai legătură, baga!

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      trancer
      Sunt obosit mosule! Nu mai pot! E mai rau ca in Somalia!

      cu 5 ani în urmă (01.08.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Federatie sa faca un campionat special cu streetbolul si sa lasa in pace liga nationala de baschet.Ce obligatie bizara!!Incet cu incetul tara ramane fara baschet din cauza unor prevederi bizare!!Vom pretesta urat de tot impotriva masurilor aberante si bizare !!

    cu 5 ani în urmă (01.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!