Stiri Cupa României Feminin

Manuel Rodriguez: „Am reușit să controlăm punctele forte ale echipei adverse și am învățat din greșelile trecute”

Manuel Rodriguez: „Am reușit să controlăm punctele forte ale echipei adverse și am învățat din greșelile trecute”

FCC Baschet Arad s-a impus cu 77-55 pe terenul lui ACS KSE Târgu Secuiesc în ultima etapă a turului din grupa Vest a LNBF. A fost debutul oficial al lui Manuel Rodriguez pe banca arădeană după ce a preluat echipa în pauza de naționale și a condus-o a doua zi într-un meci de pregătire cu Acvilele. Spaniolul crede că echipa este pe drumul cel bun, deși mai are multe de îmbunătățit.

„Victorie foarte importantă obținută de echipă. Sunt mulțumit de munca depusă pănă acum. Am avut parte la Târgu Secuiesc de un joc dificil, mai ales în apărare, în repriza a doua. Una peste alta, remarc faptul că am reușit să controlăm punctele forte ale echipei adverse și am învățat din greșelile trecute. Deși mai avem multe lucruri de îmbunătățit, suntem pe drumul cel bun. Jucătoarele înțeleg ce are nevoie echipa și cum trebuie să lucrăm pentru a obține maximul posibil”, a declarat Manuel Rodriguez pentru site-ul oficial al clubului, după debutul cu victorie pe banca arădeană.

Jocul de la Târgu Secuiesc a fost echilibrat în prima parte, iar oaspetele au condus în permanență după jumătatea sfertului secund. Covăsnencele au păstrat aproape până spre finalul sfertului trei, după care arădencele au rupt complet echilibrul și s-au distanțat la un maxim de 24 de puncte. Acestea au reușit să o țină pe Kayla Mobley la 17 puncte și 7 recuperări, americanca fiind la doar al doilea joc în care nu ajunge la 20 de puncte în acest campionat (după cel de la Satu Mare) și primul în care nu trece de zece recuperări.

Presiunea era pe galben-albastre după ce au pierdut în ultima etapă înainte de pauza pentru naționale cu 62-64 acasă contra Universității Cluj-Napoca. O a doua înfrângere la rând le-ar fi complicat arădencelor lupta pentru calificarea în grupa A din faza a doua a sezonului regulat. După rezultatele din tur CSM Satu Mare confirmă așteptările și vicecampioana are deja un avans important pentru câștigarea grupei Vest. Pentru celelalte două locuri disponibile în grupa valorică A pare o luptă în trei în care sunt implicate covăsnencele, clujencele și arădencele. Calificarea în grupa A este sinonimă cu calificarea în play-off, în acest sezon urmând să joace doar șase echipe în faza eliminatorie, nu opt ca în precedentele ediții.

După acest rezultat FCC Baschet Arad ajunge la 8 puncte în grupa Vest, cu 3 victorii și 2 înfrângeri, fiind pe locul 4. Galben-albastrele sunt la egalitate cu Universitatea Cluj, care are avantajul rezultatului direct. Pe primele două locuri sunt CSM Satu Mare și ACS KSE Târgu Secuiesc, cu câte 10 puncte. Vicecampioana are un parcurs perfect cu 5 victorii în tur, în timp ce covăsnencele au un meci în plus, bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri.

În prima etapă a returului FCC Baschet Arad primește vizita vicecampioanei CSM Satu Mare. Partida din runda a 6-a se joacă sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Victoria din Arad. În celelalte două meciuril ale etapei, CSU Rookies Oradea primește vineri vizita Universității Cluj, iar ACS KSE Târgu Secuiesc joacă sâmbătă acasă cu BC Sirius Târgu Mureș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!